Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politisti si sereisti, transformati in detectivi

ro

12 Jan, 2009 02:29 5653 Marime text

Vasile_Balan.jpg

- Situatia detectivilor atestaţi şi a societăţilor / cabinetelor licenţiate în jud. Constanţa

În cazul în care vă întrebaţi ce fac poliţiştii constănţeni ieşiţi la pensie, răspunsul este simplu: fac afaceri. O parte din cei care nu au devenit şefi de poliţii comunitare sau asociaţi în diverse firme sunt, la momentul de faţă, patroni de societăţi de detectivi. O fi de vină adrenalina cu care i-a obişnuit meseria sau banul „ochiul-dracului", cert este că printre aceştia se numără nume sonore ale poliţie constănţene, cum ar fi comisarul şef Vasile Bălan, comisarul şef Liviu Toancă şi alţii.

Chiar în 2005, an în care Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa s-a cutremurat din temelii prin plecarea chestorului Traian Jipa, a comisarului şef Vasile Bălan şi a altor cunoscuţi şefi de unităţi. Între timp, Bălan şi-a înfiinţat firma de detectivi particulari SC Iris Detect SRL. Aceasta este licenţiată din data de 14 iunie 2005 şi îşi are sediul pe strada Făgetului nr. 136, bl ST 3, apt. 39. La rândul său, comisarul şef Liviu Toancă a pus pe picioare, cu aproximativ doi ani înainte de pensionare, propria societate de detectivi, care are licenţă din data de 9.12.2005.
Nici comisarul şef Vasile Creţu, fostul şef al Secţiei 4 Poliţie, nu stă degeaba, deşi s-a pensionat de ceva vreme. Pe lângă o şcoală de şoferi şi o firmă de pază şi protecţie, ofiţerul de poliţie pensionat şi-a înfiinţat, în anul 2005, firma de detectivi SC Ro Foxy Smart SRL.

Vasile_Balan_05.jpgSRI, la loc de frunte

Pe urmele sale a călcat şi Marin Leuştean, fost şef la cadre, care şi-a deschis o societate de profil în august 2005. La rândul său, fostul locotenent Laurenţiu Panghios, care şi-a deschis o firmă de pază şi protecţie ce îi poartă numele, a înfiinţat, în anul 2007, SC Îngerul Tău SRL, societate de detectivi particulari.
Nici foştii angajaţi SRI nu se lasă mai prejos. Dumitu - Puiu Bordeiu, fostul adjunct al şefului SRI Constanţa, este patronul societăţii Bleack Sea Investigations Agency SRL, cu sediul pe bulevadrul Tomis nr 232, bl TD 14. Acestea sunt numai câteva dintre exemplele cele mai cunoscute. Nu-i mai punem la socoteală pe acei poliţişti care au înfiinţat firme pe numele nevestelor, fiilor şi aşa mai departe, poate pentru a evita să atragă atenţia asupra lor. Fie că este vorba de adrenalina cu care s-au obişnuit prin natura meseriei, fie pur şi simplu pentru banii care ies, înfiinţarea firmelor de detectivi particulari pare o pasiune comună poliţiştilor constănţeni pensionaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • corneanu vasile 12 Jan, 2009 08:24 Firma lui Cretu se numeste altfel, nu cum ati spus voi. UMbla dupa contracte pe la Fruvimed si l/a sustinut in alegeri pe Moinescu de la Medgidia. Firma se numeste LPS! E mare si tare smecherie cu ea.