Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii din Mangalia se plang de numarul mic de personal

ro

08 Jan, 2009 02:34 2100 Marime text
comisar_sef_pescaru_ptr_materialul_police.jpgPoliţia Municipiului Mangalia şi-a întocmit raportul de activitate pentru anul care tocmai s-a încheiat. Lucrătorii instituţiei se declară mulţumiţi de rezultatele obţinute în cele 12 luni de activitate, deloc uşoare, dacă ţinem cont de faptul că aici au avut loc două „runde" de alegeri, locale şi parlamentare.

„Rezultatele activităţii Poliţiei Municipiului Mangalia în anul 2008 au pus în evidenţă capacitatea de mobilizare instituţională, în vederea asigurării nevoii comunităţii de linişte, prin controlul infracţional. Pentru 2009, urmărim, printre altele, prevenirea şi combaterea corupţiei interne, creşterea numărului de poliţişti care acţionează pe stradă, implementarea standardelor de primire a publicului şi de consiliere a victimelor, în special în mediul rural, dar şi controlul fenomenului criminalităţii stradale", ne-a declarat comandantul Poliţiei Mangalia, comisar şef Nicolae Pescaru.
În 2008, nivelul infracţional la Mangalia a scăzut de la 427 de cazuri (2007) la 400. Dintre acestea, infracţiunile de natură economico-financiară au crescut de la 161 la 132, în timp ce cele judiciare au scăzut de la 261 la 197. Au fost constatate 32 de infracţiuni contra persoanei, 15 contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii, nouă cazuri de lipsire de libertate, opt infracţiuni sexuale, 131 de furturi, 16 tâlhării, 210 infracţiuni contra patrimoniului, 16 de distrugere, 35 de înşelăciune, trei de delapidare, unul de abuz în serviciu, patru de spălare de bani şi 11 încălcări ale dreptului de autor. Faţă de 2007, anul trecut, poliţiştii au reuşit să crească numărul dosarelor soluţionate cu 31. Tot în 2008 au fost cercetate 220 de persoane, dintre care 116 pentru infracţiuni economico-financiare, 88 pentru infracţiuni judiciare, 20 prinse în flagrant, 22 de minori, iar cinci persoane au fost reţinute.

Poliţia de proximitate a consiliat 1.545 de persoane

În cele 12 luni de activitate, compartimentul Poliţiei de Proximitate Mangalia a aplanat 406 stări conflictuale, lucrătorii acestuia au fost prezenţi la 129 de şedinţe în unităţile de învăţământ, la 68 de şedinţe cu asociaţiile de proprietari, au avut 377 de activităţi de prevenire a infracţiunilor. Totodată, aceştia au rezolvat 228 de petiţii şi au consiliat 1.545 de localnici. „Angajaţii acestui compartiment au fost prezenţi mai ales în unităţile de învăţământ, unde au şi reactualizat protocoalele de colaborare pentru identificarea elevilor problemă", afirmă comandantul poliţiei locale.
Poliţiştii din Mangalia au efectuat şi o serie de controale pe linia sistemelor de securitate la agenţii economici, dar şi instituţii publice. Astfel, în zonă există 892 de unităţi care şi-au montat sisteme mecanice şi electronice de protecţie şi care sunt păzite de 26 de societăţi specializate.
În ceea ce priveşte problemele pe care le are de înfruntat Poliţia Municipiului Mangalia, ca în fiecare an, instituţia se plânge de numărul foarte mic de personal de care dispune. „Avem numai 14 agenţi de siguranţă publică şi patrulare, care îşi desfăşoară activitatea în trei schimburi, pe patru autoturisme. Este un număr insuficient, raportat la suprafaţa Mangaliei şi la numărul de locuitori. Problema a fost ridicată în fiecare an, în condiţiile în care Poliţia Medgidia are 23 de agenţi, cea din Eforie - 14, iar cea din Năvodari - 17", declară comisar şef Nicolae Pescaru.
Poliţiştii din Mangalia se mai plâng de lipsa ofiţerilor de poliţie judiciară, investigaţii fraude sau la Poliţia Rurală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim. 08 Jan, 2009 11:39 OARE NUMAI LA POL. MANGALIA SUNT LIPSA DE CADRE? FALS. IN TOT JUDETUL ESTE LIPSA DE CADRE . SUNT POSTURI DE POL.UNDE ESTE UN SINGUR LUCRATOR, EL COMANDA EL EXECUTA, NU ARE LIBERE ,NU ARE SARBATORI.