Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii numara disparutii gasiti

ro

24 Oct, 2009 01:56 1039 Marime text
Aproape o sută de anchete de dispariţie au atins finalitatea săptămâna trecută, iar 50 de persoane urmărite la nivel naţional pentru săvârşirea de infracţiuni au ajuns pe mâna legii.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 98 de persoane date dispărute, dintre care 63 de minori. 52 de persoane urmărite la nivel naţional au fost introduse în arest în baza unor mandate de executare a pedepsei închisorii ori de arestare preventivă. Spectrul infracţional al urmăriţilor include proxenetism, înşelăciuni, tâlhării, furturi şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Colaborările cu autorităţile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol, au dus la localizarea şi arestarea pe teritoriul altor state a 24 persoane urmărite de autorităţile române, din care cele mai multe pe teritoriul Italiei (11), Spaniei (5) şi Germaniei (2).

Două cazuri la Constanţa

Poliţiştii constănţeni au dat de urma unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din Hârşova, căutat pentru tentativă de omor. Individul a fost dat în urmărire pe 10 octombrie, întrucât se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani şi 6 luni, şi a fost depistat două zile mai târziu, la Constanţa. Protagonistul tentativei de omor a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă.

Dispărut de acasă

Un băieţel de 9 ani, din Constanţa, a ajuns înapoi acasă cu ajutorul poliţiştilor. Minorul a fost dat dispărut pe 8 octombrie, dată la care a plecat de la domiciliul său din oraş şi a fost reperat cinci zile mai târziu. Oamenii legii l-au încredinţat familiei sale teafăr şi nevătămat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii