Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii protesteaza impotriva taierii sporurilor

ro

02 Feb, 2009 03:55 1993 Marime text
Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual Constanţa se răscoală. În urmă cu două zile, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost anunţaţi că, din cauza crizei financiare, sporurile vor fi tăiate.

Ne referim aici la sporurile de antenă,ş de fidelitate şi alte asemenea. Ceea ce, practic, înseamnă că oamenii legii vor lua cu 20% mai puţini bani. Poliţiştii au trecut imediat la contraatac, ameninţând că, în acest caz, la ora 16.00 fix, vor încuia birourile şi vor pleca acasă, până în ziua următoare, la ora 8.00. Nimeni nu mai munceşte peste program, nimeni nu-şi mai dă sufletul anchetând ore intregi infractori, prestând ore suplimentare care şi aşa erau neplătite. Poliţiştii sunt revoltaţi că, după ce că muncesc peste program fără a primi bani, acum îşi mai văd şi salariile reduse. Subinspectorul George Caraivan, liderul de sindicat, a precizat că pe data de 5 februarie toţi preşedinţii filialelor se vor întâlni la Bucureşti, ocazie cu care se va stabili modul în care angajaţii MAI vor protesta. Caraivan a mai subliniat că filiala Constanţa va propune din start, la întâlnirea din februarie, renunţarea la dialog şi protestul în stradă. „Vom picheta sediul Guvernului şi al Prefecturii. Totodată, vom recomanda ca niciun poliţist să nu mai presteze ore suplimentare şi toţi să muncească numai opt ore pe zi, ca toţi funcţionarii publici", a declarat George Caraivan.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bulan 02 Feb, 2009 14:49 Ar trebui sa taie sporurile alea exagerate pe care le iau sefii din politie si primele pt. merite deosebite pe care si le iau acestia si acolitii lor,avand abonament la prime, desi cei mai multi dintre ei sunt mai mult absenti de la servici trebuind sa se ocupe de afacerile personale.