Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii si pompierii, asaltati de telefoane "fierbinti"

ro

15 Jan, 2003 00:00 872 Marime text

Reclamagii de profesie

Institutiile statului, la care constantenii au legaturi telefonice directe, dau posibilitatea unora de a-si etala cunostintele pornografice si nu numai * Sectiile de Politie, dar si Politia municipala si judeteana au clientii lor stabili, care, din cand in cand, mai reclama si cate o trasnaie * Unele dintre acestea sunt atat de nastrusnice, incat nu iti vine sa crezi ca au fost concepute de mintea omului * Culmea este ca multi dintre cei care se prezinta la ghisee par a fi cu mintea intreaga

Apelurile telefonice si scrisorile pe care le primesc politistii si pompierii coloreaza, zilnic si la orice ora, atmosfera institutiilor cu cele mai ciudate reclamatii. Comisarul-sef Adrian Nicola, din cadrul Politiei Municipiu, spune ca "se inscriu la audiente atat persoane cu probleme reale, cat si indivizi pusi pe glume". "La Politie primim deseori scrisori trimise de la fel de fel de persoane cu preocupari trasnite sau intentii iesite din comun", a afirmat secretara Mariana Minea.

Unei femei i s-a furat... orgasmul

O femeie a reclamat la Politie ca toti cei cu care intretine relatii sexuale sunt "hoti". Aceasta isi acuza partenerii de pat ca au stirbit-o de cele mai intense placeri trupesti. Nemultumita de prestatia domnilor, reclamanta a considerat ca izbanda sa in viata sexuala ar putea fi solutionata numai cu interventia echipei operative. In urma acestei plangeri, femeia spera la un orgasm din partea celor cu care isi "petrecea" timpul liber, caci altfel i-ar fi dat negresit pe mana organelor legii. "Politia este o institutie cu anumite competente si nu poate rezolva tot felul de neajunsuri, cum ar fi cele de potenta sexuala", a replicat un politist.

O femeie "capteaza" unde excitante

Alta plangere ciudata a venit din partea unei constantence care declara, in mod solemn, ca un anumit post de radio din Constanta emite unde care ii trezesc apetitul sexual si din cauza asta nu se poate odihni. Femeia se destainuia politistilor ca seara aude niste voci care ii soptesc ademenitor "desfa-te". Mai mult revoltata ca vocile sunt fictive si nu reale, reclamanta dorea ca anchetatorii sa aresteze electricienii de la postul de radio respectiv, pe motiv ca o "streseaza".

Obsedata de gadileli

Alta "victima" a paranormalului s-a prezentat la Politie cu o plangere in care declara ca o personalitate marcanta a orasului, care insa a decedat, ii tulbura linistea, gadiland-o. Femeia acuza senzatii ciudate de mancarime pe varful limbii, in talpa, dar si in zonele erogene. Pesemne, "posedata" traia cu convingerea ca s-a "incarnat" un inger in corpul ei si nu va fi "eliberata" decat in urma unei anchete a politistilor. Anchetatorii insa au indrumat-o pe "subjugata" sa-si faca o programare la un psihiatru si la un ginecolog.

Cu elicopterul la piata

In topul preferintelor neobisnuite se afla si solicitarile de bunuri care mai de care mai trasnite. In aceeasi categorie a "Dosarelor X" se inscrie si cazul unei femei care a scris o epistola politistilor prin care isi manifesta dorinta de a i se expedia la domiciliu un elicopter. Printre cele peste zece pagini scrise, aceasta preciza ca vrea in special un "zburator fara elice" care sa o duca pana la piata sau pana la serviciu. Bineinteles, ea a asteptat mult si bine elicopterul, desi mentionase pe plic "URGENT".Astfel de reclamatii curg garla toata ziua si, conform legii, politistii trebuie sa dea un raspuns in cel mult 30 de zile. Ofiterii de serviciu de la Dispeceratul Politiei spun ca majoritatea apelurilor de acest fel vin de la persoane certate cu legea. Unii dintre acestia, apelanti indarjiti, sunt refugiati peste hotare si se razbuna pe politistii de serviciu. Asa cum era de asteptat, cele mai uzitate expresii sunt injuraturile. Nelipsite sunt si apelurile "fierbinti" de la "fetitele" care ii folosesc pe politisti ca parteneri de hot-line. Nici nu apuca sa ridice bine telefonul, si ofiterul de serviciu se trezeste cu binecunoscutul slogan "sunt fierbinte..." de cateva zeci de ori pe zi.

"Ard in flacari" la pompieri

O atmosfera telefonica la fel de "incendiara" intalnim si la Pompieri. De aici am aflat ca din cele aproape 1.500 de apeluri care se primesc zilnic, in jur de 500 sunt "ocazii" care solicita interventia in regim de "urgenta". Astfel, echipa operativa este chemata sa stinga cu apa si spuma, corpul tinerelor care apeleaza seducator in receptor "ard in flacari", "ma topesc de dorul tau".

Pacaleli cu bombe

Din meniul telefonic politienesc sunt nelipsite amenintarile cu tot felul de dispozitive explozibile. Unii ameninta doar din placere, ca sa faca si ei o gluma. Politistii din cadrul Sectiei Arme, Explozibili si Substante Toxice au declarat ca, in Constanta, primul anunt de amenintare cu bombe a avut loc in anul 1995. De atunci au curs lant. Nici una din cele peste 250 de amenintari nu a fost reala. Anunturile se fac, de regula, de la posturi publice sau de pe telefonul mobil, al carui numar este secretizat. Specialistii din serviciile pirotehnice ale Inspectoratului Judetean de Politie si Serviciului Roman de Informatii pleaca la locul indicat cu dispozitive de cautat si caini. Pana in prezent, au fost identificate sase persoane care au initiat anunturi de amenintare. Potrivit declaratiei chestorului Traian Jipa, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie al judetului Constanta, "cei care sunt identificati ca autori ai unor anunturi privind amplasarea de bombe vor fi cercetati pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive, riscand amenzi zdravene si chiar pedeapsa cu inchisoarea".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii