Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistul din Baraganu, mituit cu palinca

ro

15 Apr, 2009 03:44 1414 Marime text
Un agent de poliţie din cadrul postului din localitatea Bărăganu a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în timp ce primea suma de 3.500 de lei şi 20 de litri de palincă. Poliţistul intenţiona să îşi încalce atribuţiunile şi să îşi convingă şeful să nu înregistreze un dosar penal în care un cetăţean era cercetat din data de 27 martie pentru punerea în circulaţie a unui autoturism marca Ford Mondeo, cu numere de înmatriculare false. Flagrantul organizat de DGA s-a realizat la domiciliul agentului, după ce a fost sesizată de Marius Ciucioiu. Acesta a denunţat faptul că Iulian-Iliuţă Nucu i-a pretins suma de 2.000 de euro şi cantitatea de 100 de litri de palincă pentru a-i soluţiona dosarul de cercetare penală.

La înfăţişarea din 10 aprilie, de la Tribunalul Constanţa, Ciucioiu a prezentat un CD care conţinea înregistrarea unei conversaţii între el şi agentul de poliţie şi din care a reieşit că omul legii a acceptat oferta denunţătorului de 800 de euro şi cantitatea de 100 de litri de palincă. De asemenea, acesta a mai şi garantat că şeful de post încă nu înregistrase dosarul.
Cei doi au stabilit să se întâlnească în data de 13 aprilie, pentru a duce la bun sfârşit cele hotărâte.
Ciucioiu s-a prezentat la domiciliul poliţistului, au discutat pe holul imobilului şi i-a înmânat suma de 3.500 de lei (echivalentul a 800 de euro) şi cantitatea de 20 de litri de palincă. Acesta a părăsit locuinţa, apoi, la scurt timp, au sosit poliţiştii DGA, care, după ce au descoperit suma de bani şi palinca, s-au confruntat cu reacţiile suspectului. Nucu nu a recunoscut sub nicio formă acuzaţiile şi a declarat că totul este o înscenare şi că nu ştie cum cei 3.500 de lei şi băutura alcoolică au ajuns în domiciliul său. Mai mult, acesta a menţionat că nu i-a cerut niciodată lui Ciucioiu vreo sumă de bani sau alte bunuri.
Iulian-Iliuţă Nucu este acum reţinut şi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, riscând să-şi petreacă următorii patru ani după gratii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii