Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii din cadrul ISU Tulcea, mai multe misiuni într-o zi. Iată cu ce s-au confruntat aceștia

ro

31 Jul, 2024 10:48 222 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ISU Tulcea
 
  • În cursul zilei de ieri, 31.07.2024, pompierii militari au intervenit în 19 situații de urgență.

În cursul zilei de ieri, 31.07.2024, pompierii militari au intervenit în 19 situații de urgență, transmite un comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.
 
Dintre acestea, 9 intervenții au fost pentru acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, 6 intervenții pentru stingerea incendiilor și alte 4 intervenții.

Printre cele mai importante misiuni, amintim intervenția pentru stingerea incendiului izbucnit la vegetația uscată, dintr-o gospodărie din localitatea Iazurile.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a venit în jurul orei 15:00.

Către locul evenimentului au fost direcționate 3 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Tulcea dar și SVSU local.

Datorită condițiilor meteo de vânt, până la sosirea forțelor de intervenție, focul s-a extins cu repeziciune la 3 case de locuit.

Echipajul SVSU, primul sosit la locul solicitat, a reușit limitarea extinderii focului la alte două gospodării, până la ajungerea celorlalte echipaje.

După aproximativ 5 ore incendiu a fost lichidat.

În urma focului au ars 3 case de locuit, materiale lemnoase și vegetația uscată din 3 gospodării.

Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

De asemenea, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină la un alt incendiu produs în suburbia Tudor Vladimirescu, la o locuință.

Au fost direcționate echipaje din cadrul Detașamentului Tulcea, cu o ambarcațiune, o autospecială de hidroperforație și SPSU Vard.

Forțele de intervenție au reușit localizarea flăcărilor, înainte ca acestea să se propage la o a doua casă de locuit, aflată în vecinătate.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

Din fericire, pagubele au fost doar de natură materială.
 
Un altă situație de urgență, provocată de izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată a avut loc în jurul orei 15:45 în localitatea Poșta, județul Tulcea.

Din fericire, focul a fost localizat înainte să se extindă și la 4 locuințe din gospodăriile afectate.
 
Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

A ars vegetație uscată și o livadă de pomi fructiferi, pe suprafața a 4 gospodării, însumând 2000 mp.
 

„Având în vedere temperaturile ridicate din această perioadă, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență și să nu igienizeze, prin ardere, terenurile agricole, să supravegheze orice sursă de foc și să nu arunce la întâmplare mucurile de țigară. În condiții de caniculă și de vânt, focul se poate extinde cu repeziciune provocând pagube însemnate.
 
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Știri Constanța azi: UPDATE. Doi copii dispăruți la Eforie Sud, zona Băile Reci, căutați de echipajele ISU Dobrogea (FOTO+VIDEO)
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii