Posibile atingeri aduse judecătorilor şi procurorilor Nicuşor Constantinescu, azi, la Tribunalul Constanţa. Mâine, la CSM (rechizitoriu)
Posibile atingeri aduse judecătorilor şi procurorilor: Nicuşor Constantinescu, azi, la Tribunalul Constanţa.Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Acuzaţiile care i se aduc lui Nicuşor Constantinescu
În altă ordine de idei, Consiliul Superior al Magistraturii va analiza, în şedinţa de mâine, Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 1066/IJ / 658 / DIJ/263/DIP/2015 privind apărarea independenţei sistemului judiciar. Raportul mai sus precizat a fost efectuat la cererea CSM, pentru verificarea posibilei atingeri aduse independenţei Justiţiei, în ansamblu, respectiv a judecătorilor şi a procurorilor ce au avut de soluţionat cauza privindu-l pe Nicuşor Constantinescu, ca urmare a poziţiei publice a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) şi a Consiliului Judeţean Constanţa. În acest context, reamintim că, în urmă cu aproape un an, UNCJR a transmis un comunicat de presă în care anunţa că preşedinţii consiliilor judeţene din România, membri ai UNCJR, condamnă demersul procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
„Anchetatori stalinişti“
„Este absolut inuman să ceri arestarea preventivă a unui cetăţean al României, fie el şi preşedinte al unui consiliu judeţean, care a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi care acum se află în convalescenţă. Nicuşor Constantinescu a suferit o (...) (n.r. operaţie) asistată robotic Da Vinci cu (...) în data de 12 aprilie 2014, în timpul operaţiei fiind extrase (...). Pacientul se confruntă în prezent cu (...), care este normală după prostatectomie radicală şi poate avea o evoluţie imprevizibilă a recuperării. (...) O astfel de solicitare a DNA pune între paranteze/suspendă drepturile de care un cetăţean ar trebui să se bucure în România, iar atunci când procurorii solicită arestarea preventivă a unui convalescent cu o situaţie medicală precum cea mai sus menţionată, ne punem întrebarea dacă acelei persoane i se mai respectă dreptul la viaţă sau, de fapt, acea persoană este condamnată la moarte. Această atitudine a procurorilor DNA arată gradul de opacitate cu care aceştia au ajuns să trateze cauzele penale, la fel cum o făceau anchetatorii stalinişti din anii '50! UNCJR consideră existenţa DNA benefică, dar condamnă o astfel de abordare a procurorilor care, în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, anchetează persoana Nicuşor Constantinescu, şi nu fapte penale. Considerăm că, în secolul XXI, România nu mai are voie să genereze un nou caz «Vişinescu», aflat, de această dată, în simbria DNA, şi solicităm ca procurorii să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor acestei ţări, atâta timp cât a fi bolnav nu a devenit încă o infracţiune legiferată de Codul Penal!“, se mai arată în documentul dat publicităţii de UNCJR.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp