Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:47 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizările CFR în incidentul din trenul Brașov- Constanța

ro

14 Jul, 2023 08:30 1564 Marime text
foto cu rol ilustrativ CFR Călători a făcut, joi seara, precizări cu privire la incidentul din trenul Brașov-Constanța.

Potrivit unui comunicat oficial, instituția spune că că este vorba despre un pasager care a anunțat că i s-a făcut rău. 

În urma apelului, după sosirea trenului în stația Fetești, o ambulanță a preluat pasagerul, care se află, în acest moment, la spitalul din Fetești, sub supraveghere medicală., se arată în comunicat oficial. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de CFR Călători: 

CFR Călători informează cu privire la situația survenită în trenul IR 1589 care circulă pe ruta Brașov (plecare 13.20) – București Nord (plecare 16.02) – Constanța (sosire 18:54),  și care are în compunere vagoane cu instalație de climatizare.

Din cauza temperaturilor ridicate și a gradului mare de utilizare, instalația de climatizare a intrat în regim de avarie după plecarea din București. O persoană a anunțat șefa de tren că se simte rău, motiv pentru care personalul CFR Călători  a apelat Serviciul 112.

În urma apelului, după sosirea trenului în stația Fetești, o ambulanță a preluat pasagerul, care se află, în acest moment, la spitalul din Fetești, sub supraveghere medicală.

Menționăm că această garnitură de tren a fost însoțită de un electrician de vagoane.

Conducerea CFR Călători, prin intermediul conducerii SRTFC Constanța, ține legătura, în permanență, cu personalul medical de la spitalul din Fetești. Din declarațiile personalului de tren, se pare că pasagerul care a solicitat ambulanța avea antecedente medicale.


CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităților de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor pe parcurs.

În plus, la bordul trenurilor se află personal tehnic de intervenție.

Cu toate acestea, în zilele cu temperaturi caniculare există situații în care instalațiile de climatizare din dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate și intră în regim “avarie răcire”, mai ales în condițiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numărul de locuri. În astfel de cazuri, instalațiile funcționează în regim de ventilație.

În contextul avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie privind temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat pentru această perioadă de vară, conducerea CFR Călători a limitat vânzările la maximum 90% din totalul numărului de locuri.

În plus, s-au făcut recomandări pasagerilor astfel încât călătoria cu trenul, în condiții de caniculă, să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură/ care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale:
  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puțin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.
Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre posibilele întârzieri ale trenurilor.


Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte sau tarife, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE sau să se adreseze personalului nostru din stații.


Citește și:

 CFR Călători! Restricții de circulație pe calea ferată din cauza caniculei. Cum funcționează sistemele de climatizare din trenuri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii