Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în România Alexandru Vişinescu, nemulţumit de pedeapsă. Iată ce a făcut fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat!

ro

06 Aug, 2015 00:00 3431 Marime text
Carmen Veronica Găină, judecătoarea care l-a condamnat pe Vişinescu, îi judecă şi pe avocaţii Sorin Calaigii, din Baroul Constanţa, şi Mihaela Bodîrlău, din Baroul Bucureşti
 
Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, condamnat de judecătoarea Carmen Veronica Găină, din Curtea de Apel Bucureşti, la 20 de ani de închisoare pentru tratamente neomenoase (infracţiune contra omenirii), în formă continuată (dosar în premieră pentru România), este nemulţumit de pedeapsă. Concret, potrivit portalului instanţelor de judecată, Vişinescu a formulat contestaţie împotriva pedepsei de 20 de ani, astfel că dosarul va fi trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, care va lua o decizie definitivă.
 
Amintim că, aproape de finele lunii trecute, judecătoarea Carmen Veronica Găină l-a condamnat pe Alexandru Vişinescu la pedeapsa de 20 de ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tratamente neomenoase (infracţiune contra omenirii), în formă continuată. Mai mult decât atât, instanţa a dispus, cu titlu de pedeapsă complementară, degradarea militară a fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat (având gradul de locotenent-colonel în rezervă).

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în parte, acţiunile civile formulate în procesul penal şi l-a obligat pe bărbat, în solidar cu părţile responsabile civilmente Statul Român, (prin Ministerul Finanţelor Publice), Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, să plătească părţii civile Elena Iacob suma de 100.000 de euro (în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al Băncii Naţionale a României de la data plăţii), părţii civile Nicoleta Eremia suma de 50.000 de euro (în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al Băncii Naţionale a României de la data plăţii), iar părţii civile Anca Maria Cernea, suma de 150.000 de euro (în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al Băncii Naţionale a României de la data plăţii), cu titlu de daune morale.
 
Instanţa a menţinut măsurile asigurătorii (sechestru şi poprire) instituite prin încheierea din data de 22 octombrie 2014, în vederea reparării pagubei, asupra bunurilor inculpatului (imobilul-construcţie situat în municipiul Bucureşti, strada Brezoianu nr. 53A, 12 acţiuni deţinute la SIF1 Banat-Crişana SA, zece acţiuni deţinute la SIF2 Moldova SA, 64 de acţiuni deţinute la SIF3 Transilvania SA, 77 de acţiuni deţinute la SIF4 Muntenia SA şi 21 de acţiuni deţinute la SIF5 Oltenia SA, împreună cu dividendele la care acţiunile respective dau dreptul şi, respectiv, cota de 1/3 din pensia încasată de la Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne), până la concurenţa sumei de 300.000 de euro (în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al Băncii Naţionale a României de la data plăţii daunelor morale către părţile civile).
 
Aşa cum arătam şi mai sus, hotărârea judecătoarei Carmen Veronica Găină nu este definitivă, ea fiind atacată cu contestaţie. Aceasta va fi trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În altă ordine de idei, Carmen Veronica Găină îi judecă şi pe avocaţii Sorin Calaigii, din Baroul Constanţa, şi Mihaela Bodîrlău, din Baroul Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii