Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prestaţii sexuale pentru afacerişti şi mondeni Legăturile de la Constanţa ale Andreei Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Blejnar

ro

24 Jan, 2013 22:40 2866 Marime text
marta_Andreea-Marta_.jpgProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus, ieri, trimiterea în judecată a patru inculpaţi, ca urmare a destructurării unei grupări infracţionale având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie. Coincidenţă sau nu, în acest dosar apare şi numele unei tinere care, în 2009, a fost aleasă Miss Mamaia.

Cei deferiţi justiţiei sunt Andreea Elena Marta, de 28 de ani, Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, Victoria Spînu, de 32 de ani, şi Vasile Panait, de 44 de ani. Andreea Elena Marta este soţia lui Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Atât Codruţ Marta, cât şi Blejnar, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de mai multe persoane, printre care se află şi constănţeni, într-un dosar de evaziune fiscală. DIICOT arată că, în mod concret, s-a reţinut că „inculpatele Marta (fostă Lungu) Andreea-Elena şi Lungu Maria-Magdalena au coordonat activitatea grupării, procedând la racolarea unor persoane cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întreţinerea de raporturi sexuale cu diferite tinere, în schimbul plăţii unor importante sume de bani". „Activităţile de prostituţie - proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Braşov şi, la cerere, la diverse petreceri organizate în alte localităţi din ţară, dar şi pe teritoriile altor ţări - Italia, Elveţia şi Principatul Monaco. Tinerele care practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, din mediul oamenilor de afaceri - cetăţeni români sau străini sau persoane din lumea mondenă. Procurorii DIICOT au trimis cauza spre competentă soluţionare Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti", au mai adăugat organele de anchetă. La începutul lunii august 2012, jurnaliştii de la „Evenimentul Zilei" au publicat un articol intitulat „Fanteziile sexuale ale milionarilor din dosarul «Prostituate pentru VIP-uri»", unde apare numele unei tinere din Constanţa, cunoscută ca şi „Botic". În 2009, Botic a fost aleasă Miss Mamaia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii