Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preturile apartamentelor au scazut cu 14%

ro

07 Nov, 2009 00:45 1497 Marime text
constanta_panorama.jpgVeşti bune pentru constănţenii care vor să-şi cumpere un apartament. Potrivit unei analize a portalului imobiliar www.TopEstate.ro, preţurile au scăzut cu aproximativ 14% în ultimele trei luni.

Apartamentele cu patru camere din Constanţa sunt cele care s-au ieftinit cel mai mult, în proporţie de 20%. Dacă în luna august preţul lor mediu era de 125.000 de euro, în prezent, acesta nu sare de 100.000 de euro.

Şi la apartamentele cu trei camere se înregistrează o scădere de 15%. 72.000 de euro trebuie să scoată din buzunar cumpărătorul, în loc de 85.000 de euro, cât era preţul mediu în luna august.

Din analiza realizată de reprezentanţii TopEstate reiese faptul că, deoarece puţinele tranzacţii care se mai încheie au ca obiect apartamentele cu două camere şi garsonierele, preţurile acestora nu au scăzut decât foarte puţin. Unele apartamente cu două camere costă mai puţin cu aproximativ 7%, preţul lor mediu fiind, la ora actuală, 58.000 de euro.

În cazul garsonierelor nu poate fi vorba de nicio scădere. În rândul acestora se înregistrează cererea ce-a mai mare, aşadar vânzătorii ţin cu dinţii de preţ.

„Prima Casă", gura de aer a imobiliarelor

Potrivit www.TopEstate.ro, programul guvernamental „Prima Casa" a reuşit să reînvie interesul cumpărătorilor pe piaţa imobiliară.

Acelaşi portal a realizat un studiu care arată că 64% dintre românii care prospectează piaţa imobiliară au decis să îşi cumpere un imobil, tocmai motivaţi de avantajele programului. Totuşi, nu toţi cred în „Prima Casă". 27% dintre respondenţi s-au arătat sceptici în ceea ce priveşte şansele de aplicabilitate ale programului. Doar 9% au precizat că ar opta pentru această metodă de finanţare, dar nu se încadrează în cerinţele impuse de bănci.

Tot din acelaşi studiu a reieşit că românii nu sunt dispuşi să dea mai mult de 42.000 de euro pe o garsonieră şi 58.000 de euro pe un apartament cu două camere. Totuşi, pe o casă nouă, sunt dispuşi să ofere aproximativ 100.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii