Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preturile caselor variaza cu zeci de procente, nejustificat

ro

05 Dec, 2009 01:11 1406 Marime text
constanta_panorama20.jpgExperţii portalului imobiliar www.TopEstate.ro susţin că niciuna dintre ofertele cu preţuri net superioare celor minime înregistrate în aceeaşi zonă nu argumentează sustenabil diferenţa de preţ, care depăşeşte şi 35%.

Această perioadă în care puţini mai sunt aceia care au curajul şi posibilitatea să-şi cumpere o casă, fie ea vilă, apartament sau garsonieră, determină o parte dintre vânzători să scadă mult preţurile, în timp ce alţii ţin, nejustificat, de unele mult mai umflate.

Urmare a acestui lucru este faptul că, în multe cazuri, constănţenii pot achiziţiona o casă la periferie, ori într-o zonă centrală, cu aceiaşi bani. În lipsa transparenţei pieţei apar oferte de dumping în centru, ale celor aflaţi în disperare de cauză, dar şi oferte cu preţuri nejustificat de mari ale celor mai „lacomi", la periferie.

Potrivit portalului imobiliar www.TopEstate.ro, în Municipiul Constanţa, preţurile pentru un apartament cu două camere, în zona City Park, semidecomandat, confort 1, cu suprafaţa medie de 49 metri pătraţi, variază între 48 000 şi 70 000 euro, adică cu 31,5%.

Pentru apartamentele cu trei camere, cu suprafaţa medie de 60 de metri pătraţi, în zona şi condiţiile prezentate mai sus, preţurile variază între 55 000 şi 85 000 de euro, cu diferenţe de până la 35,3%.

De cealaltă parte, casele de la periferie, cu suprafaţa medie de 80 de metri, au preţuri cuprinse între 55 000 şi 85 000 de euro, variaţie tot cu peste 35%.

Portalul imobiliar www.TopEstate.ro mai precizează că în Zona Viile Noi, ofertele pentru vile sunt la fel de „colorate". Preţul mediu pe metrul pătrat este 640 de euro, însă poate pleca de la 535 euro şi ajunge până la 860 de euro, cu o variaţie cu 38%, tot fără justificare, potrivit reprezentanţilor portalului.

În zona ultracentrală, preţul pe metrul pătrat al vilelor variază, potrivit www.TopEstate.ro, de la 700 de euro şi poate ajunge la 1 290 de euro, cu 26,4% mai mult decât cea mai ieftină ofertă.

Totuşi, aceste oferte nu sunt bătute în cuie pentru că majoritatea vânzătorilor acceptă să negocieze preţurile, în speranţa că astfel cumpărătorii vor fi mai interesaţi şi, de ce nu, vor şi achiziţiona o locuinţă.

Experţii www.TopEstate.ro îi sfătuiesc însă pe aceştia să analizeze cu atenţie piaţa imobiliară, să viziteze cu răbdare zonele de interes şi, nu în ultimul rând, să înveţe să pună întrebări relevante vânzătorilor. În plus, un alt aspect foarte important este acela că actele de proprietate trebuie atent verificate înainte de a se semna contractul de vânzare-cumpărare.

O altă variantă la fel de bună este ca achiziţionarea unei case să fie dată în seama unei agenţii imobiliare profesioniste. De multe ori, aceasta poate salva clientul de la o pierdere inutilă de timp şi bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii