Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța A fost obținută finanțare pentru încă o etapă în procesul de reabilitare a rețelelor termice

ro

30 May, 2024 16:27 619 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat astăzi la Ministerul Energiei contractul de finanțare pentru etapa a VI-a a proiectului de reabilitare a rețelelor termice de transport și distribuție a agentului termic. Anunțul a fost făcut astăzi, 30 mai 2024, de Primăria Municipiului Constanța printr-un comunicat.

Proiectul „Finalizarea reabilitării rețelelor termice primare, continuarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice secundare și a punctelor termice din municipiul Constanța” are o valoare de 368.489.980 lei cu TVA și este finanțat cu fonduri europene prin Fondul de Modernizare. 

Acesta presupune reabilitarea și modernizarea a 0,58 km de rețea primară și 70,23 km de rețea secundară pentru 37 de puncte termice, dar și achiziția și montarea a 1.244 contoare inteligente destinate măsurării energiei termice.

Prin implementarea acestui proiect se fac pași importanți pentru eliminarea în totalitate a avariilor produse la rețeaua termică ce au adus atât de mult disconfort în casele constănțenilor. Efectele acestor proiecte se simte deja. Finalizarea implementării etapei I și stadiul avansat al etapelor II și III au determinat deja o scădere a prețului gigacaloriei care s-a resimțit de la începutul anului atât în buzunarul constănțenilor, cât și al autorității locale.”, a precizat sursa menționată.

Citește și:
Primăria Constanța Se deschide târgul de adopții canine în Parcul Tăbăcărie! 10 Căței își așteaptă stăpânii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii