Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Piste de biciclete și de jogging, în Parcul Tăbăcărie (VIDEO)

ro

13 May, 2024 16:01 1019 Marime text


Primăria municipiului Constanța a anunțat pe pagina de Facebook că Parcul Tăbăcărie este într-o continuă transformare și că a fost amenajată o nouă pistă de biciclete pe aleea principală. Reprezentanții instituției locale atrag atenția că a fost construită și o pistă dedicată amatorilor de jogging sau atletism.

„O nouă pistă pentru biciclete a fost amenajată în Parcul Tăbăcărie. Cei care se vor plimba pe această pistă vor putea admira frumusețea acestui parc atât de îndrăgit de cetățeni. Spațiile verzi au fost revitalizate, au fost plantați copaci și gazon. Aleea principală din parc a fost asfaltată iar pe aceasta s-a amenajat pista pentru biciclete care a fost marcată și colorată.

Pe traseul pistei pentru biciclete au fost realizate în scop didactic diferite marcaje rutiere și au fost montate indicatoare rutiere în miniatură, cu scopul de a-i învăța pe copii regulile de circulație. De asemenea, a fost construită o pistă de alergare pentru iubitorii de atletism și jogging.

În acest moment, traseele pietonale din parc sunt aproape de finalizare în zona cuprinsă între City Mall și Țara Piticilor. Au fost montate borduri, aleile au fost finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică, iar parcul a fost dotat cu o instalație de irigare a spațiilor verzi.

După finalizarea acestui traseu, se va reabilita partea dinspre lac, apoi lucrările se vor continua pe un alt sector din parc.

Vor fi efectuate o serie de lucrări care presupun revitalizarea și refacerea spațiilor verzi, reabilitarea amfiteatrului, dar și consolidarea malurilor lacului.
În cadrul proiectului, vor fi amenajate mai multe grădini cu diferite tematici:

- o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară;
- o grădină „franțuzească”, în care vor fi plantați trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară;
- o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori;
- o „grădină de umbră”, în care va exista o zonă omogenă de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei.

Treptat, transformăm Parcul Tăbăcărie într-o destinație atractivă pentru locuitorii orașului.”, a transmis Primăria Constanța.



Citește și:
Primăria Constanța va monta aparate pentru exerciții fizice în Parcul Tăbăcărie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii