Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prins in timp ce comercializa ilegal aur (galerie foto)

ro

29 Apr, 2009 02:57 1574 Marime text
turc_1.jpgUn cetăţean de etnie turcă a fost depistat de oamenii legii în timp ce efectua operaţiuni de comerţ cu bijuterii din aur.

Umut Sarp, în vârstă de 41 ani, domiciliat în localitatea ilfoveană Voluntari, a fost luat în vizor de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Acesta se afla într-un magazin de bijuterii din municipiul Constanţa şi a fost supus unor controale riguroase, în urma cărora s-au descoperit mai multe obiecte preţioase din aur, uzate, în cantitate de aproximativ 41 grame. S-a trecut şi la percheziţia corporală, iar în borseta personală a turcului au mai fost găsite bijuterii din aur, cântărind 423 de grame.
Nici autoturismul marca Renault Clio, proprietatea suspectului, nu a scăpat de control. Acesta ascunsese sub scaunul destinat şoferului o pungă ce conţinea alte obiecte din aur, de aproximativ 193 de grame.
„Blindat" de bijuterii, lui Umut Sarp i s-au solicitat actele legale de provenienţă pentru toate obiectele, însă acesta nu deţinea niciun act justificativ.
Pentru activităţile sale, cetăţeanului turc nu i s-a putut acorda decât o sancţiune contravenţională, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990, privitoare la protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilegale. De asemenea, în baza aceleiaşi legi, suspectului i s-a confiscat şi toată cantitatea de aur, de aproximativ 657 de grame.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii