Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre inculpaţi, şi un tânăr afacerist Activitate infracţională prin Portul Constanta Sud - Agigea, 11 persoane menţinute în celule

ro

12 Nov, 2012 02:07 2400 Marime text
sapera_-_palatul_justitiei.jpg11 persoane trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, furt calificat, contrabandă şi spălare de bani rămân în arest, la Constanţa. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

La finele săptămânii trecute, Tribunalul Constanţa a decis menţinerea măsurii arestării preventive luate faţă de Marian Ghena, Viorel Sidău, Petre Sidău, Marian Simuloiu, Daniel Cocârlea, Adrian Cristian Carcea, Alexandru Robert Covaci, Cristian Şapera, Marian Cimpoeru, Alina Antonela Caulea şi Ion Daniel Dima. Totodată, magistraţii au respins cererile de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea formulate de inculpaţii mai sus precizaţi. Cristian Şapera este din Constanţa şi a fondat SC La Sirena Marine Service SRL, unitate prin intermediul căreia s-ar fi desfăşurat presupusa activitate infracţională. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susţin că presupusul grup infracţional organizat era specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, furt calificat, contrabandă şi spălare de bani. În fapt, se reţine că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale cu ocazia efectuării unor operaţiuni de import-export de mărfuri prin Portul Constanţa Sud - Agigea. „În acest scop, inculpaţii au utilizat mai multe societăţi comerciale având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri şi au contractat comenzi de transport din partea unor case de expediţie din municipiul Constanţa. Pe timpul efectuării transporturilor, membrii grupării şi-au însuşit o parte din bunurile transportate şi le-au valorificat ulterior pe teritoriul României, întocmind documente fictive privind provenienţa mărfii. Cu titlul de exemplu, la un singur astfel de transport, inculpaţii şi-au însuşit şi valorificat un număr de 10.000 de anvelope marca Pirelli, în valoare de 400.000 de euro", conform DIICOT. Presupusa activitate infracţională s-ar fi desfăşurat prin SC Patronul şi Argatul SRL şi prin SC Daiodra SRL, ambele din Constanţa. Ulterior, bunurile furate ar fi fost vândute cu ajutorul SC La Sirena Marine Service SRL Constanţa, firmă fondată de Cristian Şapera. Decizia luată de Tribunalul Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel, în 24 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii