Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:12 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul, amânat pentru decembrie Insolvenţa Eolica Dobrogea, deschisă de Tribunalul Constanţa (document)

ro

03 Nov, 2014 00:00 4216 Marime text
În data de 17 septembrie, magistraţii au confirmat Aqua Insolvenţă Ipurl, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Eolica Dobrogea SRL
 
Celebra companie Eolica Dobrogea, deţinătoarea mai multor eoliene în judeţul Constanţa, nu se află la acest moment doar în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ci şi a judecătorilor. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Eolica Dobrogea figurează în dosarul penal instrumentat de DNA, unde este cercetat liderul PDL Constanţa, Gigi Christian Chiru, senator în Parlamentul României. Potrivit portalului instanţelor de judecată, numele companiei apare în câteva sute de dosare civile având diverse obiecte, însă unul atrage atenţia în mod deosebit. Acesta se află pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţă care a dispus deschiderea procedurii insolvenţei companiei Eolica Dobrogea, numind administrator judiciar pe Aqua Insolvenţă. În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă paşii judecătorilor făcuţi în această cauză, lista creditorilor, precum şi alte informaţii din prezentul dosar.
 
Pe data de 7 august 2013, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 7480/118/2013, materie „Faliment“, având ca obiect „cererea debitorului - L85/2006 art. 27 alin.5“. Părţi în cauză sunt SC Eolica Dobrogea SRL şi SC Eolica Dobrogea SRL prin administrator judiciar Aqua Insolvenţă Ipurl, debitor. Asta în timp ce creditorii sunt SC Fluid Serv SA, Eolica Dobrogea (Schweiz) AG, comuna Cogelac, Eolica Dobrogea One SRL, Iberdrola Renovables Energia SA şi C-Tech SRL. La primul termen, din data de 20 august 2013, instanţa a amânat cauza, pentru 6 septembrie 2013, în vederea depunerii unor înscrisuri. După alte patru înfăţişări, pe data de 12 februarie, Tribunalul Constanţa a respins o contestaţie formulată de debitoarea Eolica Dobrogea SRL, hotărând deschiderea procedurii insolvenţei. Tot atunci a fost numit administratorul judiciar, respectiv Aqua Insolvenţă Ipurl. În cauză a fost formulată şi o cerere de recuzarea a judecătorului învestit cu soluţionarea procesului, dar solicitarea a fost respinsă. Aceeaşi soartă a avut-o şi cererea de scutire de la plata taxei judiciare de timbru. În şedinţa din data de 12 iunie, Tribunalul a respins opoziţia formulată de creditoarea Eolica Dobrogea (Schweiz) AG, ca neîntemeiată.

 Cereri respinse

Mai mult decât atât, judecătorii au respins şi cererea de programare a discutării cererii de ridicare a dreptului de administrare a debitoarei, ca inadmisibilă. „Respinge cererea administratorului judiciar de ridicare a dreptului de administrare a debitoarei, ca prematur introdusă. Respinge cererea debitoarei de desemnare a unui nou comitet al creditorilor în baza art. 16 alin. 1 din Legea 85/2006, ca neîntemeiată. Respinge cererea administratorului judiciar de desemnare a preşedintelui Comitetului Creditorilor, ca prematur introdusă“, potrivit minutei judecătoreşti. În data de 17 septembrie, magistraţii au confirmat Aqua Insolvenţă Ipurl, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Eolica Dobrogea SRL. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 3 decembrie, ora 8.30.

Fruitville Group SRL

Conform vrajitorul.eu, magistraţii au dispus înscrierea creditorului SC Fruitville Group SRL în tabelul definitiv al debitoarei Eolica Dobrogea SRL, cu creanţa în cuantum de 4.560.049,63 de lei, la ordinea de prioritate. Eolica Dobrogea este acuzată că nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile faţă de terţi. De asemenea, în tabelul definitiv al debitoarei Eolica Dobrogea SRL s-a mai înscris SC Agroral Import-Export SRL cu creanţa în cuantum de 85.412,11 lei, Aurelian Dicu şi Florentina Cristina Dicu, cu creanţa de 46.714 euro, Stelica Atanase şi Oniţa Atanase, cu creanţa de 63.375 de euro, Niculae Remescu şi Maria Remescu, cu creanţa în cuantum de 72.006 euro, Stere Giga şi Ecaterina Mihaela Giga, cu 6.000 de euro, Mihai Atanase şi Lenuţa Atanase, cu creanţa de 141.875 de euro, iar lista poate continua.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii