Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profanatorii din Cernavoda au interzis in cimitire

ro

01 Oct, 2009 04:34 1138 Marime text
Profanatorii de morminte din Cernavodă nu au voie să se mai apropie de vreun cimitir. Măsura este temporară şi, împreună cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliul, reprezintă verdictul procurorilor din Medgidia în acest caz.

Zilele acestea, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, au fost audiaţi atât cei trei profanatori, Romeo Nistor, în vârstă de 29 de ani, Domnel Sulică şi Bostan Alexandru, fiecare în vârstă de 18 ani, cât şi rudele celor care se odihnesc în cele şase morminte batjocorite de aceştia. Persoanele prejudiciate şi-au manifestat indignarea şi dezgustul faţă de cei trei tineri lipsiţi de scrupule şi au depus plângere penală împotriva acestora. La cererea procurorilor, cei trei au fost reţinuţi pe bază de Ordonanţă, pentru 24 de ore, şi depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În cursul zilei de ieri, după expirarea Ordonanţei, au fost repuşi în libertate. „Se pare că cele 24 de ore de privare de libertate i-au trezit pe cei trei la realitate. După ce au fost eliberaţi, s-a observat o schimbare vizibilă în atitudinea şi comportamentului acestora", spune procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, Teodor Niţă, cel care a instrumentat cazul profanării. Procurorii au ajuns la concluzia că tinerii nu prezintă pericol social şi au hotărât cercetarea în stare de libertate, însă cu „obligativitatea de a nu părăsi localitatea Cernavodă pentru următoarele 30 de zile, precum şi o serie de interdicţii în raport cu gesturile obscene săvârşite, printre care şi interdicţia de a se mai apropia de un cimitir, în speţă de monumente funerare sau cruci, în următoarea lună", spune procurorul de caz.

Sinistrul filmuleţ de profanare a celor şase morminte din Cimitirul Ortodox Cernavodă a fost conceput de tineri în vara anului 2007, când cei trei au fost plătiţi să execute lucrări de construcţii în incintă. Din lipsă de ocupaţie, tinerii au pus la cale o distracţie bolnavă. De la demontarea crucilor şi gesturi obscene în dreptul mormintelor şi până la mimarea, fără pic de respect, a unui act sexual, tolăniţi pe unul dintre cavouri, indivizii şi-au pus în practică cele mai bolnave fantezii. Batjocura a durat minute în şir, timp în care s-au dat în stambă într-un stil dezgustător. Lipsiţi de scrupule, au postat apoi cu tupeu inepţiile create, scandalizând opinia publică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii