Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:40 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul care viza eliminarea maşinilor înmatriculate în Bulgaria, adoptat şi publicat parţial în Monitorul Oficial

ro

24 May, 2013 00:00 3232 Marime text
Stârpirea fenomenului creat de maşinile înmatriculate în Bulgaria, dar utilizate de cetăţeni români începe să fie tot mai aproape de realizat. Şi asta deoarece o parte din proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, a fost deja însuşită, adoptată de autorităţile centrale şi publicată în Monitorul Oficial. De menţionat că proiectul mai sus precizat a fost conceput, susţin unii cunoscători, în vederea obligării celor care au maşini înscrise în alte state să le înmatriculeze în România, respectând obligaţiile taxei intitulate „Timbrul de mediu”.

Revenind la proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, acesta prevedea, conform Ministerului Afacerilor Interne: „Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurare a probei teoretice şi a probei practice se înregistrează video şi, după caz, audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”. Ceea ce era doar la nivel de proiect a devenit ordin şi a fost publicat, zilele trecute, în Monitorul Oficial. Indiferent de opinia fiecăruia, în scurt timp, toţi patronii şcolilor de şoferi din România trebuie să respecte noile prevederi aşa cum sunt ele prevăzute în metodologia de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere. În cazul în care restul proiectului privind modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 va obţine aviz favorabil din partea autorităţilor centrale, utilizatorii români ai maşinilor înmatriculate în alte state vor fi supuşi mai multor obligaţii. Ei vor trebui să înmâneze poliţistului rutier, la cererea acestuia, şi un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul, însoţit de o traducere legalizată în limba română. Mai mult decât atât, „autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state”, conform posibilei viitoarei legi. Rămâne de văzut. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • HAHAAAA 24 May, 2013 12:24 """autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state”, conform posibilei viitoarei legi. Rămâne de văzut. """ SI DACA AM DUBLA CETATENIE SAU DUBLA RESEDINTA !?