Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare a sindicaliștilor BNS în fața Guvernului. Ce a precizat premierul Marcel Ciolacu

ro

11 May, 2024 20:58 867 Marime text
Foto: FacebookBlocul Național Sindical va organiza un miting de protest, alături de cele 29 de federații afiliate, în data de luni, 13 mai 2024, începând cu ora 10.00, în fața Guvernului României, sub sloganul ,,Respect pentru muncă și cei care muncesc!

Potrivit reprezentanților BNS, lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale”, este mesajul sindicaliștilor.

Obiectivul acestui protest este reducerea fiscalității pe muncă în România.

Potrivit BNS, România are astăzi cea mai ostilă piață de muncă în ceea ce privește dialogul social! Lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989. 

Contribuția la sănătate și la sistemul de pensii s-a dublat pentru angajați, în timp ce pentru angajatori s-a redus la zero. 

Astăzi, România are una din cele mai ridicate sarcini fiscale pe costul forței de muncă din UE: 42,8% față de 38,6% media europeană!

Salariile mici și taxarea ridicată au făcut ca România să înregistreze a treia cea mai scăzută rată de ocupare a forței de muncă din UE în 2023, după Italia și Grecia, potrivit datelor Eurostat.
Taxele și impozitele voastre ne sufocă! Vrem reformă fiscală acum!

Mitingul din fața Guvernului va fi urmat, la ora 12,00, de un marș către Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, și apoi la Ministerul de Finanțe” - au precizat reprezentanții BNS.


Prezent la Constanța, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre acțiunea de protest a sindicașliștilor BNS. 

„Este o temă în discuție, dar nu e prima oară când spun. O treime dintre români în acest moment sunt plătiți cu salariul minim, un lucru care nu se întâmplă niciunde în Europa. Salariul minim trebuie să fiu un fel de venit minim garantat, ori la noi, prin optimizare fiscală s-a ajuns ca o treime dintre angajati să fie cu salariul minim. E normal ca cei cu veniturile cele mai mici să aibă o reducere la impozit. Reducerea de fiscalitate cred cea mai bună este să ajut astfel încât acest tânăr dacă vreau să îl trimit la o școală, nu in zona publică, mie îmi scade din fiscalitate și investesc în copilul meu prin deducere de la venituri.  Acum, când se va face acest moment? Părerea mea că este în același pachet cu noua reformă fiscală și cu noua lege a salarizării. Așa este abordarea corectă” - a precizat premierul Marcel Ciolacu

Citește și: 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și militarii rezerviști protestează pe 9 mai în fața MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii