Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare (video)

ro

20 Jan, 2011 03:56 2007 Marime text

Miting_Mangalia1.jpgProtest de amploare pentru susţinerea Sanatoriului Balnear Mangalia. Peste 300 de sindicalişti şi angajaţi ai instituţiei au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva deciziei de a transforma sanatoriul intr-o secţie exterioară a celui din Techirghiol. Şi reprezentanţii prefecturii şi ai direcţiei de sănătate publică au înaintat demersuri pentru ca toate cele trei sanatorii din judeţ să fie păstrate. Peste 300 de membri ai sindicatului Sanitas si angajati ai Sanatoriului Balnear si de recuperare Mangalia au iesit miercuri in strada, pentru a protesta impotriva propunerii de a transforma unitatea medicala in sectie exterioara a sanatoriului Techirghiol.

Miting_Mangalia2.jpgCea mai mare temere a angajatilor este ca vor ramane fara loc de munca. Liderii sindicali sustin ca sanatoriul nu are datorii, ba din contra, a facut investitii si reparatii din fondurile proprii. Sindicalistii sunt horatati sa mearga cu protestele chiar si la Bucuresti, in cazul in care cererile nu le vor fi ascultate. Reprezentantii Sanatoriului balnear si de recuperare mangalia sustin ca nu ar trebui sa fie vizati de aceasta transformare, din moment ce numai in 2010 le-au trecut pragul 10.500 de pacienti romani si inca 700 straini. Si reprezentantii autoritatilor centrale la Constanta au facut toate demersurile pentru ca sanatoriul sa isi pastreze formula actuala.

Asadar inca exista sanse pentru ca institutia sa ramana in formula actuala. Pe de alta parte, reorganizarile trebuie facute, pentru ca numai astfel banii alocati in acest an pentru sanatorii vor fi suficienti. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii