Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razbunare sinistra - tanar ciuruit cu arma de vanatoare

ro

29 Sep, 2009 02:38 1351 Marime text

Caz şocant la Tulcea. Un tânăr în vârstă de 15 ani a fost ciuruit cu o armă de vânătoare într-un plan de răzbunare macabră. Cel care a tras cu sânge rece a vrut să-i facă dreptate fiului său. Adolescentul împuşcat a fost transferat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, în stare critică, cu peste 20 de alice în corp. Medicii constănţeni se luptă să-i salveze viaţa.

Dreptate cu arma

Totul a pornit sâmbătă noaptea, de la o altercaţie într-o discotecă din comuna tulceană Casimcea, între victimă şi fiul agresorului. Cel care a apăsat pe trăgaci îl acuză pe N.V.M., de 15 ani, că împreună cu un prieten de-al acestuia, T. D., de 31 de ani, l-ar fi snopit în bătaie pe fiul său în discotecă. Hotărât să-i facă dreptate băiatului său, Constantin Răducea, în vârstă de 51 ani, împreună cu soţia sa şi o altă persoană, a pornit în căutarea celor doi ca să regleze conturile. Bărbatul a jucat murdar şi şi-a luat arma de vânătoare cu el. O dată ce au dat de urma celor doi într-un autoturism Dacia, la ieşirea din Sarighiol de Deal, furia bărbatului s-a dezlănţuit. Răducea s-a postat în faţa maşinii cu arma îndreptată spre ei şi a început să deschidă focul. Cel care conducea a apăsat pedala de acceleraţie şi a demarat în trombă, încercând să-şi găsească scăparea. Agresorul nu s-a lăsat şi a luat-o la fugă, pe jos, cu arma în mână, hotărât să-şi ia tributul. O a doua împuşcătură anunţa sfârşitul. Speriaţi de moarte, tinerii au abandonat maşina şi au luat-o la fugă, care pe unde a apucat. Avid de răzbunare, se pare că agresorul a început să tragă în toate părţile, întrucât peste 20 de alice l-au pus la pământ pe N.V., într-o baltă de sânge. Nici prietenul acestuia nu scăpat teafăr din ploaia de gloanţe. Alertaţi de zgomotele puternice, localnicii au descoperit cu stupoare trupurile celor doi în agonie şi au sunat la 112.

În stare critică

Cele două victime au ajuns, iniţial, la Urgenţa Spitalului Judeţean Tulcea. Ulterior însă, din cauza stării critice în care se afla, băiatul de 15 ani a fost transportat de urgenţă la Constanţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, pacientul a ajuns în unitatea sanitară cu peste 20 de corpuri străine în organism, unele în zona toracică, altele în plămân. A fost necesar să fie suspus unei intervenţii chirurgicale la plămân, pentru a-i scoate alicele. Intervenţia a decurs fără probleme, iar medicii au reuşit, în cele din urmă, să-l stabilizeze hemodinamic şi cardio-respirator. Pacientul este internat în Secţia de Chirurgie Pediatrică şi va rămâne în unitatea sanitară constănţeană pentru câteva zile. Este posibil ca apoi să fie transportat la Bucureşti, pentru a-i fi scoase şi celelalte alice, întrucât spitalul constănţean nu dispune de aparatura necesară acestei proceduri.

Repercusiuni

Cazul este anchetat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Tulcea. Cel care a comis actele de violenţă extremă a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi prezentat, în cursul zilei de ieri, procurorilor tulceni, iar aceştia au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile, pentru tentativă la omor deosebit de grav şi uz de armă letală. Răzbunarea l-ar putea costa pe bărbat până la 25 de ani în spatele gratiilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii