Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare a polițiștilor în județul Constanța! Au fost aplicate peste 1500 de amenzi

ro

10 Jun, 2024 15:09 631 Marime text
Foto: IPJ ConstanțaÎn weekend-ul care s-a încheiat, polițiștii au acționat cu efective mărite pentru a asigura ordinea și liniștea publică, siguranța în trafic și pentru a preveni consumul și traficul de substanțe interzise.

Potrivit IPJ Constanța, aproximativ 2.070 de poliţişti din structurile operative au desfășurat activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 663 de evenimente, dintre care 599 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.

Polițiștii au organizat, în sistem integrat cu jandarmii, 308 acţiuni în județul Constanța, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea  traficului şi consumului de substanțe interzise, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.547 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  peste 740.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 100 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi  pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 68 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 142 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate 2.560 de persoane și verificate 1.520 vehicule.

Totodată, 325 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 132 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive. 

În cadrul activităților desfășurate, au constatate 13 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au fost depistate nouă persoane urmărite la nivel național. 

Citește și: 

Agenții de pază ai școlilor din municipiul Mangalia, verificați de polițiști! Au fost aplicate amenzi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii