Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare în județul Constanța! S-au dat amenzi de aproape 115.000 de lei

ro

20 Oct, 2024 11:15 315 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța




 
  • În noaptea de 19 spre 20 octombrie a.c., începând cu ora 20.00, aproximativ 130 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie, cu efective mărite, pentru menținerea climatului optim de ordine și siguranță publică și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Razia s-a desfășurat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, precum și în comunele aflate în raza de competență, conform IPJ Constanța.
 
Pe parcursul activităților derulate, au fost legitimate, prin aplicația eDAC, peste 800 de persoane și au fost verificate 636 de vehicule.
 

„178 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 28 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive”, transmite IPJ Constanța.

 
În urma neregulilor constatate, au fost apliate 149 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a normelor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, precum și pentru nerespectarea altor dispoziții legale.

Sursa foto: IPJ Constanța
 
Conform sursei, valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 115.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, cinci permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și cinci seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
Totodată, au fost constatate șapte infracțiuni.
 
Astfel, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Ordine și Siguranță Publică au identificat un tânăr, de 19 ani, care ar fi condus un autoturism, pe Șoseaua Constanței din comuna Cumpăna.

„În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, menționează polițiștii contănțeni.


Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră Constanța au identificat o femeie, de 59 ani, care ar fi condus un autoturism, pe strada Soveja din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma testării cu aparatul din dotare, rezultatul a fost negativ la posibila p rezență a substanțelor psihoactive.
 
 
De asemenea, la data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 01.45, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție au identificat un bărbat, de 25 de ani, care ar fi condus un autoturism, pe strada Caraiman din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

„Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Totodată, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, precizează sursa citată.
Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.
 
Totodată, în aceeași zi de 20 octombrie a.c., în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Ordine și Siguranță Publică au identificat un tânăr, de 22 de ani, care ar fi condus un autoturism pe Șoseaua Constanței din comuna Cumpăna.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În toate cauzele, polițiștii continuă cercetările.
 
În cadrul acțiunilor au fost angrenați polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și doi conductor, din cadrul Serviciului Criminalistic, cu câini  specializați în detectarea substanțelor psihoactive, respectiv prelucrare urmă miros uman.

La razie au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

 
 
Citește și
Polițiștii Municipiului Constanța au desfășurat o razie în municipiu, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii