Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacție a Spitalului de Urgență Floreasca după declarațiile lui Vlad Pascu, audiat în dosatrul unui presupus dealer de droguri

ro

06 Jun, 2024 20:41 872 Marime text
foto cu rol ilustrativCa urmare a informaţiilor contradictorii apărute în mass-media cu privire la un posibil angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti care vindea medicamente lui Vlad Pascu, reprezentanții unității sanitare susțin că spitalul nu a achiziţionat produsele Oxycodona si Xanax și are implementate, conform legii, măsurile de securitate fizică şi procedurală în ceea ce priveşte medicaţia în general şi medicaţia specială în particular. Acest lucru a fost constatat şi de comisia care a verificat tot ceea ce este legat de medicaţia specială (din care fac parte si substanţele opiacee), după tentativa de efractie în farmacia spitalului de la finele anului trecut. Cu acest aspect nu s-au sesizat abateri de la legislaţie şi nici lipsuri din gestiune ale acestor substanţe.

Totodată, doctorul Bogdan Opriţa, şeful Departamentului UPU SMURD şi purtătorul de cuvânt al Spitalului spune că:

"Indiferent care este profesia acestui posibil angajat al spitalului (uneori menţionat ca 'supranumit doctorul', alteori spunându-se că este doctor) suntem primii care dorim aflarea adevărului. În acest sens, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti va asigură că va coopera deplin cu instituţiile abilitate dacă va fii solicitat."


De asemenea, şeful Secţiei Clinice ATI2 - Toxicologie, Conferenţiar Universitar Doctor Radu Ţincu precizează:

"De când lucrez în acest spital nu a existat oxycodona achiziţionată de farmacia spitalului. În acest sens, niciodată în spital nu s-a utilizat aceasta substanţă!"


Reamintim că, Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, a fost adus joi la Tribunalul Bucureşti pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul lui Tudor Duma, zis "Maru", dealerul care îi furniza droguri.

Tudor Duma a fost trimis în judecată de DIICOT, în decembrie 2023, alături de fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, conform  Agerpres.ro 

Vlad Pascu a relatat în sala de judecată că îl cunoaşte pe Tudor Duma de la vârsta de 14 ani, ei făcând parte din acelaşi anturaj de consumatori de droguri. El a povestit că, într-o zi din aprilie 2023, a "prizat" la el acasă 10 grame de metamfetamină, droguri aduse de Tudor Duma, împreună cu o fată şi un alt prieten.

În plus, Vlad Pascu a declarat că, în aceeaşi zi, a venit acasă la el un dealer, care i-a vândut 40 de pastile de oxycodonă, însă era vorba de o tranzacţie programată dinainte. O parte din acele pastile de oxycodonă le-a consumat împreună cu prietenii lui.

Răspunzând întrebărilor puse de judecător, Vlad Pascu a explicat că pastilele de oxycodonă i-au fost aduse de un dealer poreclit "Doctorul", care lucrează la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi de la care a mai cumpărat Xanax în urmă cu patru ani.

După producerea accidentului din localitatea 2 Mai, în mass-media a apărut un videoclip filmat în locuinţa lui Vlad Pascu, în care el şi prietena lui, aflaţi sub influenţa stupefiantelor, îşi afirmau calitatea de consumatori de oxycodonă (drog de mare risc, opioid sintetic ale cărui efecte sunt, potrivit studiilor ştiinţifice, de două ori mai puternice decât ale heroinei), fiind vizibile efectele pe care drogurile le aveau asupra comportamentului lor.

Citește și. 

Zi plină pentru Vlad Pascu, judecat pentru tragedia de la 2 Mai! A dat declarații la Tribunalul București într-un dosar de trafic de droguri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii