Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retea de falsificatori de bani anihilata (galerie foto)

ro

30 Mar, 2009 03:03 1570 Marime text
Falsificator1.jpgPoliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IJPF Constanţa, împreună cu colegii de la DGIPI şi Poliţia TF Constanţa, au desfiinţat o bandă de falsificatori de bani.

Poliţiştii deţineau informaţii referitoare la cetăţeanul Ion Grigore, de 59 de ani, domiciliat în Constanţa, potrivit cărora acesta deţine o sumă mare de bancnote falsificate, atât româneşti, cât şi străine. Individul urma să introducă banii pe piaţa internă şi în străinătate.
În baza acestor informaţii, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a autorizat introducerea unui agent sub acoperire pentru organizarea unui flagrant. Suspectul a venit la întâlnire în ziua de 24 martie, ocazie cu care a fost achiziţionată suma de 4.100 lei, compusă din 16 bancnote a câte 100 lei şi 50 de bancnote a câte 50 lei, toate contrafăcute.
O a doua întâlnire între cei doi a avut loc pe data de 27 martie, când poliţistul a cumpărat de la suspect suma de 5.000 de dolari, compusă din bancnote de 100 de dolari contrafăcute, purtând aceeaşi serie. Acesta a fost şi pasul fatal pentru falsificator. Prinderea în flagrant a dus la descoperirea asupra sa şi a sumei de 7.500 de dolari, compusă din bancnote de 100 de dolari contrafăcute.
În urma cercetărilor, s-a constatat că acesta era membrul unei adevărate filiere, din care mai făceau parte doi tineri. Robert Bogdan şi Vasile-Mihai Pandele, de 17, respectiv, 18 ani, ambii domiciliaţi în municipiul Năvodari, efectuau operaţiunea de falsificare a banilor în apartamentul unei rude a celui din urmă.
Simultan cu flagrantul organizat lui Grigore, au mai avut loc două percheziţii. Una la domiciliul acestuia şi alta la adresa unde cei doi tineri îşi desfăşurau nestingheriţi activitatea. S-a constatat existenţa unor bancnote asemănătoare cu cele cumpărate de poliţistul sub acoperire şi a unei tehnici de calcul cu ajutorul căreia ar fi fost imprimate bancnotele.
Ion Grigore, Robert Bogdan şi Vasile-Mihai Pandele sunt puşi sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede sau de alte valori şi falsificare de valori străine.
Judecătoria Constanţa a dispus cercetarea în stare de libertate, luând faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi localitatea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii