Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţea de ţepari imobiliari, la un pas de a da un tun de 600.000 de euro

ro

17 Nov, 2008 03:04 1532 Marime text
decupaj_sere_viile_noi_02.jpgAutorii faptei au fost prinşi în timp ce primeau avansul de 25.000 de euro. Doi bătrâni din Constanţa au fost cât pe-aici să cadă victime ale unor indivizi care intenţionau să le vândă terenul, fără ca ei să aibă habar. Autorii faptei par să fi fost profesionişti şi au ajuns acum în arestul poliţiei. Poliţiştii bănuiesc că este vorba despre o adevărată reţea.

Victimele sunt soţii Tănase, domiciliaţi în Constanţa, care deţin un teren în suprafaţă de un hectar în intravilan, în zona serelor. Într-o zi, la uşa celor doi au bătut doi tineri care au declarat că ar dori să cumpere terenul, la preţul pieţei şi fără niciun fel de negociere. Într-adevăr, toate păreau bune şi frumoase şi bătrâneii nici nu bănuiau că au primit în casă nişte indivizi care sunt ţepari de profesie şi care se interesaseră cu mult timp înainte cine sunt bătrânii şi ce proprietăţi deţin. „Cumpărătorii“ s-au prezentat a fi George Tofan, de 20 de ani, şi Laurenţiu Vrânceanu, de 29 de ani. De precizat că terenul valora aproximativ 590.000 de euro. Victimele s-au lăsat repede convinse de vorbăria celor doi, care afirmau că, din pricina crizei economice, valoarea imobiliarelor va scădea continuu şi, în final, s-au declarat de acord să încheie tranzacţia. Cei doi i-au făcut să creadă că, efectiv, în aceste vremuri care se anunţă grele, peste ei a dat pur şi simplu norocul. În clipa în care au observat că bătrâneii se lăsaseră păcăliţi, cei doi au devenit şi mai binevoitori. S-au oferit să-i scutească de drumuri şi cheltuieli şi le-au cerut actele de identitate şi titlul de proprietate, absolut necesare pentru a demara actele de vânzare-cumpărare. Naivi, soţii Tănase le-au pus la dispoziţie. George Tofan şi Laurenţiu Vrânceanu au plecat şi duşi au fost. Bătrânii au început să se îngrijoreze abia după câteva săptămâni, când, după mai multe discuţii cu rudele, au realizat că ceva este în neregulă. Cumpărătorii nici nu le restituiau actele, dar nici nu încheiau tranzacţia, invocând tot felul de piedici care se iviseră. Îngrijoraţi, bătrâneii au mers la Cartea de Fond Funciar şi au descoperit, cu stupoare, că pe numele lor fusese înregistrată o procură prin care o persoană fusese împuternicită să le vândă terenul. Procura fusese încheiată în biroul unui notar din Agigea.

teren_sere.jpgŞi notarul a fost păcălit

Soţii Tănase au mers acolo, iar notarul, uimit, a precizat că, în urmă cu cinci zile, cei doi se prezentaseră în faţa sa şi îşi împuterniciseră nepotul să vândă terenul. Bătrânii s-au adresat imediat oamenilor legii. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au intrat pe fir şi au stabilit că actele de identitate ale soţilor erau model vechi, ultima fotografie fiind făcută în urmă cu aproximativ zece ani. În aceste condiţii, autorilor faptei nu le fusese deloc greu să caute doi bătrânei care să le semene şi pe care să-i ducă la notar în locul adevăraţilor proprietari. Oamenii legii au descoperit că actul de vânzare-cumpărare urma să fie perfectat la acelaşi notariat din Agigea. A fost organizat flagrantul şi cei doi au fost prinşi în timp ce încercau să vândă terenul unei persoane care era gata să achite avansul de 25.000 euro pentru a cumpăra terenul. Tofan şi Vrânceanu au fost reţinuţi de poliţişti, iar magistraţii au eliberat, pe numele lor, mandate de arestare pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Cercetările nu se vor opri însă aici, deoarece anchetatorii sunt convinşi că cei doi sunt membrii unei reţele mult mai mari care se ocupă cu astfel de înşelăciuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii