Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România Bărbat din Reșița, acuzat că și-ar fi violat fetele vitrege minore, trimis în judecată, în stare de arest preventiv

ro

30 May, 2024 17:06 800 Marime text
Sursa foto: expressdebanat.ro
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

La data de 30.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița a dispus emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a unui inculpat cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor concurente de viol în formă continuată prev. de art. 218 alin. 31C.pen. rap. la alin. 1 şi 3 lit. a şi b C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi a art. 5 alin. 1 C.pen. şi de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată prev. de art. 2181 alin. 2 şi alin. 4 lit. a, b şi g C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.,
 
Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, în fapt, s-a reținut că în intervalul iulie 2019 - finalul lunii mai/începutul lunii iunie 2023, în timp ce se aflau la locuința de pe raza jud. Caraș-Severin, unde conviețuiau, inculpatul major a întreținut raporturi sexuale în repetate rânduri cu fiica sa vitregă minoră, prin constrângere şi prin punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra, respectiv profitând de această stare, în urma căruia minora a născut un băiat la Spitalul Județean de Urgență Reșița.
 
De asemenea, s-a mai reținut că același inculpat, în intervalul noiembrie 2023 - februarie 2024, a mai întreținut raporturi sexuale în repetate rânduri şi prin constrângere cu o altă fiică vitregă, de asemenea minoră,, prin punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra, respectiv profitând de această stare, în urma căruia minora a rămas însărcinată.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
IPJ Constanța Un bărbat care ar fi încercat să violeze o femeie, iar apoi ar fi furat un telefon și două carduri bancare, reținut pentru 24 de ore
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii