Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:45 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România cumpără 54 de tancuri americane Abrams. Anunțul lui Angel Tîlvăr

ro

10 Nov, 2023 11:29 902 Marime text
foto: Facebook.com Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii Apărării (DSCA) a emis certificatul necesar prin care notifică Congresul cu privire la această posibilă vânzare, potrivit unui comunicat.

Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 54 de tancuri de luptă principale M1A2 SEPv3 Abrams, plus o serie de alte echipamente şi elemente de sprijin logistic, costul total estimat al programului fiind de 2,53 miliarde de dolari.

"Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa. Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare prin furnizarea unei forţe credibile, capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO. Nu se cunosc acorduri de compensare propuse în legătură cu această potenţială vânzare", se arată în comunicatul Pentagonului, care mai precizează că  România nu va avea nicio dificultate în a absorbi aceste echipamente în forţele sale armate.


Iată ce spune Angel Tîlvăr 

Salut decizia autorităților guvernamentale ale SUA [🇺🇲]  privind vânzarea către România a 54 de tancuri de luptă Abrams M1A2 SEPv3, 12 derivate pe șasiu de tanc, muniţie şi simulatoare pentru instruire.

Intrarea în linie dreaptă a programului Abrams reprezintă nu doar o oportunitate majoră pentru #ForțeleTerestreRomâne, care vor dispune de mijloace de luptă de ultimă generație, adaptate provocărilor din mediul de securitate regional, dar demonstrează cât se poate de concret soliditatea și nivelul excelent al cooperării dintre România și Statele Unite, îndeosebi în plan militar.

Parteneriatul Strategic dintre România [🇷🇴]  și Statele Unite [🇺🇲]  reprezintă unul dintre pilonii securității naționale și o contribuție esențială la consolidarea apărării flancului estic aliat în regiunea Mării Negre.

Sistemele de rachete sol-aer PATRIOT și cele sol-sol HIMARS, transportoarele blindate Piranha V, aeronavele multirol F-16 – programe aflate deja în derulare, bateriile de coastă NSM ce vor fi livrate în viitorul apropiat, precum și perspectiva înzestrării cu aeronavele de generația a V-a, F-35, reprezintă cele mai importante dintre dimensiunile concrete ale cooperării militare bilaterale, care asigură țării noastre o poziție întărită din punct de vedere strategic în regiune, unde acționăm ca pilon de stabilitate al #NATO și ne asigură ancore puternice de interoperabilitate cu aliații noștri.




Citește și:

Ministerul Apărării Naționale preia Președinția Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii