Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România Un ambulanțier băut ar fi lovit un pieton, în timp ce se afla în misiune

ro

06 Jun, 2024 10:16 723 Marime text
Foto ilustrativă

Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) declanșează astăzi, 6 iunie 2024, cercetarea disciplinară în cazul ambulanțierului care a provocat un accident seara trecută, în timp ce se deplasa, în misiune, cu o ambulanță de transport neasistat.
 
Conform comunicatului emis de SABIF, este vorba despre un ambulanțier care, s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06. a.c. și, în timpul unei misiuni, a  lovit ușor o persoană fără adăpost din București, care traversa neregulamentar strada.
 
Organele de specialitate ale Poliției au constatat că  acest conducător auto consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23%.
 
Comisia de disciplină va analiza acest caz și activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce privește testarea șoferilor, cu alcooltestul, la  înscrierea în programul de lucru.
 
Precizăm că, la SABIF există procedură operațională privind testarea cu alcooltestul pentru toți conducătorii auto la înscrierea în program.
 
În seara zilei de 5 iunie a.c. ambulanțierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menționat și pe foaia de parcurs.
 
Din cauza faptului că existau cazuri în așteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat.
 
"Cei doi colegi vor suporta consecințele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranță 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar și neaplicarea procedurilor pe care noi le avem și pentru care organizăm sesiuni de instruire permanente. Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile,  însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situație”, a spus  dr. Alis Grasu, manager SABIF.
 
Persoana fără adăpost care a fost lovită de ambulanță a fost transportată imediat la Spitalul de Urgență Floreasca și se află în stare bună, externată, în afara oricărui pericol, a transmis sursa citată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
Oficial de la IPJ Constanța Dosar penal pentru șoferul de ambulanță prins beat la volan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii