Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-ar fi dat patron şi a fost judecat pentru înşelăciune Grigore Arzoiu, condamnat definitiv

ro

24 Mar, 2016 00:00 1745 Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelul formulat de Grigore Arzoiu. Astfel, judecătorii constănţeni au decis să înceteze procesul penal pornit faţă de Arzoiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
 
„Menţine condamnarea inculpatului Arzoiu Grigore la pedeapsa de un an de închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de un an şi şase luni de închisoare, aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Constanţa, definitivă prin decizia penală nr. 1001/01.11.2011 a Curţii de Apel Constanţa, pe care o adaugă la pedeapsa de un an de închisoare aplicată inculpatului în prezentul dosar pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată“, potrivit minutei.
 
În final, Grigore Arzoiu va trebui să execute pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare. „Pedeapsa se execută în regim de detenţie“, se mai arată în minută.
 
„Aplică inculpatului Arzoiu Grigore pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a), b), g) (dreptul de a fi director, împuternicit, asociat, administrator, beneficiar real al unor societăţi comerciale sau împuternicit al acestora, în ţară sau în străinătate) - Cod penal, pe o durată de cinci ani, calculată după data executării pedepsei închisorii, conform art. 68, alin. 1, lit. c) cod penal. În baza art. 12, alin. 1 din Legea nr. 187/2012 şi a art. 65, alin. 1 - Cod penal, aplică inculpatului Arzoiu Grigore pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a), b), g) (dreptul de a fi director, împuternicit, asociat, administrator, beneficiar real al unor societăţi comerciale sau împuternicit al acestora, în ţară sau în străinătate) - Cod penal, pe durata executării pedepsei principale de doi ani şi şase luni de închisoare, conform art. 65, alin. 3 - Cod penal“, conform minutei judecătorilor.
 
Decizia este definitivă.
 
Reamintim că magistraţii Judecătoriei Constanţa s-au pronunţat, în data de 11 noiembrie 2015, în dosarul lui Grigore Arzoiu, care a fost judecat pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Constanţa a decis atunci ca acesta să execute patru ani şi zece luni de închisoare. La luarea deciziei, magistraţii au ţinut cont că fapta a fost comisă în perioada de trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare dată prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Constanţa. Astfel, din cumularea pedepselor, s-a aplicat sentinţa cea mai grea, cea de patru ani şi zece luni de închisoare. 
Potrivit anchetatorilor, fapta a fost comisă în anul 2014, când suspectul ar fi luat legătura cu reprezentanţii SC Semrom Muntenia SA Bucureşti şi le-ar fi propus încheierea unei tranzacţii comerciale avantajoase. Arzoiu ar fi pretins că ar fi administratorul unei alte firme şi ar fi cumpărat îngrăşăminte chimice pentru care ar fi emis bilete la ordin, fără a avea însă acoperire bancară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii