Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au gasit o parte din banii datorati angajatilor SNIF

ro

12 Nov, 2009 01:02 2280 Marime text

cap2.jpgDupă trei zile de greva foamei

Vasilica Blebea a declarat că, în ciuda acestor promisiuni, angajaţii nu renunţă la greva foamei până când situaţia nu va fi clarificată în totalitate

Chiar dacă cele nouă persoane se simt tot mai slăbite, nu renunţă la proteste până când nu-şi primesc toţi banii.

Greviştii Societăţii Naţionale Îmbunătăţiri Funciare, Sucursala Dobrogea Litoral Constanţa (SNIF), au primit câteva asigurări, timide ce-i drept, că îşi vor primi lefurile restante.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare, Vasilica Blebea, care se află alături de protestatari, a declarat, ieri, că, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Cartel Alfa, cei ai Ministerului Agriculturii şi ai SNIF Bucureşti, a fost trimisă la Constanţa o sumă de bani. Totuşi, aceasta este insuficientă pentru plata integrală a salariilor.

Potrivit Vasilicăi Blebea, şi SNIF Constanţa are bani în cont care ar putea completa suma venită de la Bucureşti şi astfel să se poată achita restanţele datorate angajaţilor, însă acesta este blocat. Momentan se încearcă să se demonstreze că banii existenţi sunt pentru plata salariilor, astfel încât banca să deblocheze contul.

snif.jpgVasilica Blebea a declarat că, în ciuda acestor promisiuni, angajaţii nu renunţă la greva foamei până când situaţia nu va fi clarificată în totalitate.

Până atunci, personalul medical de pe ambulanţă le verifică zilnic starea de sănătate. Un protestatar a fost sfătuit, ieri, să renunţe la greva foamei deoarece este bănuit că ar avea diabet, boală care necesită un regim strict.

În plus, cei nouă angajaţi deja prezintă ameţeli, atât din cauza faptului că nu au mâncat nimic de luni dimineaţă, cât şi din cauză că nu se pot odihni corespunzător. De precizat este că aceştia nu au părăsit incinta societăţii de trei zile, iar unii dintre ei chiar de patru, deoarece au lucrat în schimbul de duminică.

Totuşi, sunt foarte hotărâţi să nu renunţe la protest, până când situaţia lor nu va fi, oficial, rezolvată.

{mos_ri:SNIF} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bebe 12 Nov, 2009 12:24 se cunoaste faptul ca la nivelul conducerii S.N.I.F. S.A. Bucuresti a venit dl. director general Danut Bendeac care de dimineata pana seara se preocupa de soarta salariatilor din societate pentru ca acestia sa isi primeasca integral banii. Totodata dl. director alearga si dupa incheierea de contracte pentru societate. Bravo felicitarile noastre.