Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:45 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Salariații pichetează sediul Petrom Petromar. Care le sunt nemulțumirile

ro

22 Dec, 2021 11:45 3540 Marime text

Astăzi, 22 decembrie, salariații pichetează sediul Petrom Petromar, deoarece sunt nemulțumiți de oferta salarială oferita de managementul OMV Petrom.



Este vorba despre un volum mare de muncă pentru o remunerație mică. 





Liderul de sindicat a precizat că salariații rămași trebuie să muncească și pentru cei care au plecat, iar munca nu este plătită așa cum trebuie. 






 


Nu este un protest spontan, este o pichetare. Salariații pichetează sediul Petrom Petromar, deoarece sunt nemulțumiți de oferta salarială făcută de managementul OMV Petrom, pentru noul contract colectiv de muncă.




La sfârșitul anului se încheie actualul contract colectiv de muncă. Suntem în negocieri pentru un nou contract colectiv de muncă și oferta salarială făcută de managementul OMV Petrom nu este una bună.



 





Din ce în ce munca este mult mai multă și este plătită foarte puțin

Cu toate că managementul OMV Petrom se laudă că sănătatea și bunăstarea fiecărui angajat este prioritară, prioritatea numărul unu, de fapt sunt de fapt vorbe goale!



De  fapt ne simțim ca niște sclavi. Compania OMV Petrom este într-o continuă scădere a numărului de salariați, iar salariații rămași muncesc și pentru cei care au plecat. Din ce în ce munca este mult mai multă și este plătită foarte puțin., a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța Dan Stoenescu , liderul de sindicat. 

UPDATE: Oficial de la Sindicatul Național Petrom 

Salariaţii OMV PETROM au protestat în stradă pentru că nu pot accepta ca ei să muncească şi tot ei să sărăcească!

Câteva sute de angajaţi, membri ai Sindicatului Naţional Petrom au pichetat sediul central Petrom City din Bucureşti şi sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău, Piteşti, Craiova, Ploieşti, Buzău, Constanţa, precum şi Rafinăria Petrobrazi, manifestându-şi nemulţumirea faţă de oferta deconectată de evoluţia preţurilor făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă.


Participanţii la pichetare au solicitat prin mesaje puternice respect faţă de munca şi dedicarea lor, care au dus la dublarea profitului companiei în primele 9 luni, conform rapoartelor publice, protejarea puterii de cumpărare, pentru un trai decent, plata orelor suplimentare, asigurarea ajutorului de până la 400 de lei pentru susţinerea cheltuielilor lunare cu utilităţile pentru cei care muncesc de acasă şi protejarea drepturilor actuale.


Oamenii au demonstrat în faţa sediilor companiei, înfruntând frigul, fiind însă solidari în lupta pe care o duc pentru drepturile lor legitime şi pentru respectul pe care îl merită:

"În condiţiile ofertate de companie, salariile noastre rămân mult sub inflaţia înregistrată în această perioadă şi mult sub ce se estimează pentru anul viitor. Iar compania şi acţionarii îşi dublează profiturile... Unde e echitatea? Au crescut costurile vieţii, au crescut şi profiturile companiei, doar noi, cei care muncim, am rămas la urmă. Practic, noi muncim şi tot noi sărăcim", declară un participant la pichetarea de la sediul central Petrom City.

"Ieşim în stradă şi protestăm pentru că orele noastre suplimentare sunt neplătite, sunt un cadou pentru companie. Cei care muncesc de acasă, sunt mai încărcaţi, au şedinţe în orele serii, ore dedicate recuperării. Colegii noştri care au rămas la muncă după restructurările din companie, au preluat sarcini suplimentare de la cei care au plecat, ca să susţină compania, producţia şi, implicit, profitul. Suntem trataţi ca nişte sclavi care doar trebuie să muncească, iar când vine vorba să aibă venituri pentru un trai decent, compania parcă uită toate aceste lucruri", susţine un protestatar de la Suplacu de Barcău.

"Zeci de ani din viaţa mea au fost dedicaţi acestei companii. Niciodată nu m-am simţit jignită ca acum, când munca mea nu e recunoscută, când practic muncesc mai mult ca să îmi permit mai puţin", spune o participantă la pichetarea din Buzău.


Aceste proteste au loc în contextul exploziei preţurilor la energie, gaze, combustibil şi alimente.

Numărul participanţilor la pichetări a fost limitat de legile în vigoare, întregul program de proteste fiind adaptat reglementărilor şi recomandărilor generate de contextul creat de pandemie, protecţia şi siguranţa participanţilor fiind prioritare. Acţiuni similare vor continua până la soluţionarea revendicărilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii