Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanatatea are suficienti bani pentru salarii

ro

20 Nov, 2009 01:55 979 Marime text
Reprezentanţii Sanitas pot sta liniştiţi, cel puţin pentru următoarele două luni. Guvernul României a alocat Ministerului Sănătăţii (MS) fonduri suplimentare de 8.000.000 lei, astfel încât drepturile salariale acordate personalului din sistemul sanitar să poată fi completate, în lunile noiembrie şi decembrie ale acestui an.

Dr. Cristian Anton Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, i-a informat, ieri, pe reprezentanţii Sanitas că din banii alocaţi vor fi asigurate drepturile pentru aproximativ 8.000 de angajaţi, bugetari din 55 de unităţi direct subordonate MS şi finanţate integral de la bugetul de stat, ca de exemplu institute de sănătate publică, centre de transfuzii sau centre de transplant, precum şi pentru cele 42 de direcţii de sănătate publice.

Oficialul MS a mai declarat, ieri, că Legea 392/2009 privind diminuarea cheltuielilor de personal cu 15,5% lunar, până la sfârşitul anului, nu prevede excepţii pentru niciun domeniu. Aşadar, trebuie aplicată şi în sistemul sanitar. Dr. Irimie a precizat şi că managerii, cu acordul sindicatelor, au flexibilitatea de a identifica soluţiile necesare pentru reducerea cheltuielilor de personal fără a afecta activitatea medicală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii