Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămână tragică la Constanța Serie de înecuri și intervenții de salvare ale pompierilor. Cele mai multe au avut loc în weekend!

ro

14 Jul, 2024 19:09 740 Marime text
sursa foto cu rol ilustrativ: Unsplash

Această săptămână a fost destul de plină pentru salvatorii din Constanța.

Fiind în plin sezon estival, afară fiind cald, apa fiind răcoroasă, turiștii și localnicii se avântă în mare, fără a lua în considerare toți factorii.

Astfel, la nivelul județului Constanța au avut loc mai multe cazuri de înec.

Luni, 8 iulie 2024, un minor în vârstă de 6 ani a fost dat dispărut pe plaja Alezzi. La fața locului au intervenit pompierii de la cortul de prim ajutor și SMURD Alezzi, salvamari, poliția și ambarcațiunea CBRN. Minorul a fost găsit conștient, cooperant și a fost preluat de mamă de la Punctul de prim ajutor din Alezzi.

În aceeași zi, a mai fost dată o persoană posibil dispărută pe Lacul Techirghiol în zona băile reci, unde a fost găsită conștientă, cooperantă și nu necesita îngrijiri medicale.

Marți, 9 iulie 2024, o persoană s-a înecat în Nepun, zona steaguri.

Miercuri, 10 iulie 2024, începând cu ora 7.10, au fost reluate căutările la Neptun, cu 17 scafandri, o ambarcațiune și un echipaj de prim ajutor. Astfel, persoana a fost găsită decedată, fiind un bărbat de 23 de ani.

Joi, 11 iulie 2024, pompierii au fost alertați cu privire la o persoană înecată în mare pe plaja Roxi din Eforie Nord. La fața locului, salvatorii au intervenit cu elicopterul SMURD, SMURD Eforie, RHIB Eforie. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost scoasă la mal de salvamari, fiind inconștient.

Vineri, 12 iulie 2024, o persoană înecată a fost scoasă la mal în Techirghiol, în zona băilor publice la ponton, femeia de 60 de ani fiind declarată decedată.

Sâmbătă, 13 iulie 2024, pompierii au intervenit în două cazuri de înec.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost scos din mare inconștient în Mamaia Nord, plaja Loca. La fața locului, salvatorii au intervenit cu SMURD Midia și elicopterul SMURD pentru a fi transportat la spital cu respirație și puls.

În aceeași zi, un alt bărbat în vârstă de 55 de ani a fost scos inconștient din mare, pe plaja dintre Corbu și Vadu. La fața locului s-a intervenit cu SMURD C și 1 echipaj SAJ. Bărbatul a fost transportat la spital cu puls și respirație.

Astăzi, 14 iulie 2024, pompierii au intervenit pentru a scoate din piscină un bărbat de aproximativ 60 de ani. Acesta a fost scos inconștient dintr-o piscină din Techirghiol. La fața locului s-a intervenit cu SMURD B2 Eforie și 1 SAJ.


Citește și:
Un autoturism a luat foc în municipiul Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii