Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC "Dorulet" SRL cumpara cu cecuri fara acoperire

ro

13 Oct, 2004 00:00 1880 Marime text

Politistii atrag atentia asupra unei noi inselatorii

O noua firma care inseala societatile comerciale a aparut in Constanta * Societatea figureaza ca avand sediul pe Aleea Fragilor, administrator fiind Leana Ciubancan * In realitate, insa, toate actele de vanzare-cumparare sunt incheiate de un oarecare Gavrila Colceru care nu figureaza nicaieri in actele societatii * SC "Dorulet" SRL cumpara orice fel de produse, de la lazi frigorifice la calculatoare, pe care le achita cu cecuri care, la momentul scadentei, se dovedesc a fi fara acoperire * Firmele inselate sunt, de preferinta, micile societati comerciale din Constanta * Prejudiciul, se pare ca se ridica la peste 8 miliarde de lei * Politistii doresc sa atentioneze societatile comerciale sa nu incheie contracte cu reprezentantii SC "Dorulet" SRL

O noua firma care tepuieste micile societati comerciale a aparut in municipiul Constanta. Primele semnale au aparut in urma cu doua zile, cea dintai plangere fiind depusa la politie in data de 11 octombrie, iar a doua in ziua urmatoare. Din investigatiile efectuate de politisti pana la momentul de fata rezulta ca prejudiciul se ridica deja la suma de 2 miliarde de lei, societatile comerciale inselate fiind, de preferinta, cele cu capital mic si cu o cifra de afaceri aproape nesemnificativa. Firma in cauza poarta denumirea de SC "Dorulet" SRL, care se pare ca in urma cu trei luni a fost cumparata de mai multi indivizi din judetele Galati si Vaslui. Din informatiile detinute pana in prezent reiese ca indivizii au cumparat-o cu intentia de a constitui o adevarata filiera care sa insele societati comerciale marunte din Constanta. Firma SC "Dorulet" SRL figureaza in Registrul Comertului ca avand sediul pe Aleea Fragilor nr. 9, bl. V2, ap.44, administrator fiind Leana Ciubancan, de 62 de ani, din judetul Ialomita. Societatea are un capital de 2 milioane de lei, iar in certificatul de inmatriculare figureaza ca obiect de activitate "comertul cu ridicata al obiectelor de imbracaminte si incaltaminte". Pana aici totul este extrem de limpede. Complicatiile apar, insa, in momentul in care se observa ca toate actele de vanzare-cumparare nu sunt incheiate de cea care figureaza ca administrator al societatii, ci de un oarecare Gavrila Colceru, caruia politistii nu au reusit inca sa ii dea de urma si despre care nu se stie daca are sau nu vreo legatura cu firma in cauza.

Colceru este in posesia actelor firmei

Gavrila Colceru se prezinta ca fiind managerul societatii, desi nu figureaza nicaieri in actele acesteia ca fiind administrator, mandatar sau cesionar. Cert este ca acest individ se afla in posesia certificatului de inmatriculare a societatii si a filelor cec stampilate, calitate in care procedeaza la semnarea contractelor de vanzare- cumparare. Prima societate care a fost inselata a vandut firmei SC "Dorulet" SRL, in luna august a anului in curs, panouri termoizolante, suruburi si alte asemenea (activitati care, se pare ca nu sunt incluse in obiectul de activitate al firmei), toate in valoare de peste 1,7 miliarde lei. De la cea de-a doua societate a cumparat 36 de utilaje pentru bucatarie si spalatorie, in valoare totala de peste 1,8 miliarde de lei. In ambele cazuri a emis file cec cu scadenta la 30 de zile, inselaciunea iesind la iveala abia in momentul in care vanzatorul a prezentat la plata fila cec. Inselaciunea nu se opreste, insa, aici. Din semnalele pe care cotidianul nostru le-a primit, reiese ca numarul firmelor inselate este mult mai mare, paguba ridicandu-se la peste 8 miliarde de lei. Printre bunurile cumparate, dar neachitate de Gavrila Colceru se numara calculatoare, monitoare, tastaturi, imprimante si alte asemenea bunuri. De altfel, oamenii legii se asteapta ca, in perioada imediat urmatoare, pe masura ce alte file cec emise de aceeasi firma vor deveni scadente, numarul plangerilor din partea firmelor pacalite sa se transforme intr-o adevarata avalansa. Pe aceasta cale, oamenii legii doresc sa atentioneze, o data in plus, societatile comerciale sa se fereasca a contracta cu orice fel de reprezentant al firmei SC "Dorulet" SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii