Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secta ingerilor

ro

30 Jul, 2002 00:00 3685 Marime text

Secta lui Dogaru, despre care ZIUA de Constanta a mai scris, a avut invitati prieteni din Cluj, de la "Cetatea Focului" * Acestia au sustinut o conferinta la Clubul Portul si le-au povestit celor prezenti ca Romania va salva lumea si ca vor afla mai multe secrete la momentul potrivit * In aceasta "lucrare", Constanta va avea un rol important * Invitatii au spus ca stiu aceste lucruri de la Stefan cel Mare, care li s-a revelat * Ei au recunoscut ca "Cetatea Focului" este "o forma terestra de organizare in SRL", adica o afacere * Conferinta a fost organizata, in acte, de un ONG, "Academia pentru alimente si alimentatie", motiv pentru care sala a fost inchiriata fara bani

"Misiunea Romania. Noua Era a Varsatorului. Mesaje pentru romani. Confirmarea profetiilor. Copilul viitorului, zidire de mare pret. Conferentiaza Pavel Tkaciov din Ucraina si profesori de la Cetatea Focului". Asa suna textul invitatiei la o conferinta care a avut loc la Clubul Portul. In acte, organizatorul a fost "Academia pentru alimente si alimentatie", o organizatie neguvernamentala. Un angajat al Clubului Portul ne-a marturisit ca, fiind vorba de un ONG, nu s-a perceput nici o taxa.

Incitati de subiect, ne-am gandit sa luam si noi parte la conferinta, pentru a vedea cine are de adus mesaje pentru poporul roman, care sa confirme asa-zisele "profetii". In sala Clubului Portul am gasit aproximativ 50 de persoane, in general apropiati ai gruparii lui Constantin Dogaru, din Tecuci. Despre aceasta secta - condusa in Constanta de Gheorghe Lepadatu - care inventeaza ingeri noi si practica rugaciuni ciudate, ziarul nostru a mai a scris. De aceasta data, gruparea lui Lepadatu era gazda pentru prietenii lor din Cluj. Mihai, Iosif, Nicodim, Luca, Iacob si Daniel, probabil pseudonime luate din Biblie, erau cei care aveau sa ne dezvaluie "profetiile". Ei au inceput prin a ne spune ca vom auzi lucruri infricosatoare, de o importanta deosebita.

"Port in mine duhul celui care a fost Stefan cel Mare si Sfant"

Ei au povestit ca intr-o zi, atunci cand se aflau in casa lui Nicodim, a intrat un barbat care le-a spus: "Pace voua si casei tale! Port in mine duhul celui ce a fost Stefan cel Mare si Sfant". Apoi "Stefan" le-a destainuit "lucruri care greu se pot pune in cuvinte". El le-a mai spus sa caute un loc secret, pe malul Nistrului, unde vor avea o mare revelatie. Pe 11 ianuarie, trei dintre ei au mers in locul spre care ii indrumase "Stefan" si au gasit un perete de stanca cu grote in care se adapostisera in trecut sihastri si o biserica parasita. Era chiar biserica in care Stefan cel Mare s-ar fi logodit cu una dintre sotiile lui. Impresionati pana peste poate de importanta spirituala a locului, ei au dormit in biserica. Dimineata, unul dintre ei a vazut pe tavanul lacasului de cult un desen ezoteric, pe care s-a grabit sa il reproduca pe o bucata de hartie. In acel moment, Iosif a aratat salii intregi un desen abstract, cu mai multe corpuri geometrice, soarele, luna si stelele. El chiar credea ca acesta ascunde "taine adanci ale existentei". Mai mult, Stefan le-a destainuit celor de la "Cetatea Focului" un mare secret: Romania va salva lumea! De aici, din Romania, va porni un curent spiritual salvator, "puterea unei intelepciuni divine". Cei de la "Cetatea Focului" cred ca aceasta "lucrare" a inceput pe data de 11 ianuarie, atunci cand s-au aliniat planetele sistemului solar. Momentul este asimilat inceputului Erei Varsatorului.

Constanta salveaza lumea!

Tot atunci a aparut "un arc de cerc, ca un curcubeu, de la Chisinau la Constanta, ca expresie a intelepciunii divine, care a ales aceste orase". Stefan le-a mai spus "fericitilor" martori ai revelatiei ca trebuie sa mearga si sa vesteasca romanilor ca ii asteapta fapte marete. De aceea, cei cinci prieteni de la "Cetatea Focului" au inceput un turneu de conferinte prin mai multe orase ale tarii: Iasi, Piatra Neamt, Cluj, Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Ramnicu Valcea, Craiova, Bucuresti si s-a incheiat la Constanta. Din acest motiv, Constanta este un oras binecuvantat. Apoi a intrat in scena Daniel, oaspetele din Ucraina. Discursul lui a fost tot atat de aiuritor si de ireal. El a povestit ca intr-o zi, pe cand se afla la pescuit, a inceput o furtuna, barca s-a rasturnat si a cazut in apa. Atunci a simtit o forta care l-a scos pe mal, unde a realizat ca are hainele uscate. Cel care il salvase i-a spus ca el este Stefan cel Mare si Sfant si ca trebuie sa mearga in Romania sa intemeieze Noul Ierusalim, pentru ca "Romania este ca un pom fructifer". In tot acest timp, in care "iluminatii" de pe scena isi povesteau basmele, cei din sala ascultau in stare de delir, din cand in cand se inchinau sau faceau chiar metanii. Cea mai importanta parte a "profetiei" primite de la Sfantul Stefan era "Programa de educatie". Aceasta consta in crearea Copilului Nou. Orice copil este "adoptat" de mama lui, in viata intrauterina. Inainte de nasterea lui, familiile tinere vor participa la cursuri organizate la momentul cuvenit de cei de la "Cetatea Focului" din Cluj, deocamdata aceste invataturi ramanand secrete. Cursurile vor dura trei luni, in centre de sprijin care vor fi infiintate in marile orase, iar informatia va fi transmisa oral.

Ziaristii merg in iad

Dupa ce au terminat expunerea, cei sase invitati au solicitat intrebari din partea publicului. Asa cum era de asteptat, primele intrebari au venit din partea gazdei lor, Gheorghe Lepadatu. El le-a ridicat o minge la fileu, adica i-a intrebat ce inseamna Era Varsatorului. "Noi, cei apropiati, cunoastem aceasta problema, dar vrem sa inteleaga si ceilalti", a spus el. Apoi si-a amintit de noi, ziaristii, si ne-a prevenit ca, daca vom scrie altceva decat adevarul, spiritele ne vor pedepsi. Am profitat de momentul respectiv si i-am intrebat pe invitati ce este "Cetatea Focului". "Este o forma terestra de organizare in SRL. Noi cinci facem afaceri in Cluj, dar afaceri curate", a raspuns Luca. Cu alte cuvinte, duhul lui Stefan i-a invatat pe baieti si cum sa faca afaceri "curate"! Dupa ce "profesorii" de la "Cetatea Focului" au terminat cu povestirile, si-a facut aparitia pe scena vedeta din Tecuci, "ilustrul" si controversatul Contantin Dogaru din Tecuci, pe care toti il considera nu doar un sfant, ci o incarnare a nu stiu carei puteri ceresti. Dogaru, un barbat de vreo 40-50 de ani, nu putea sa ramana mai prejos si a incercat un artificiu: "Si mie mi s-a aratat Stefan cel Mare...". Circul era total! Am parasit sala, priviti cu subinteles de toti adeptii "revelatiilor" care vor salva Romania, mirandu-ne cat de usor pot fi inselati unii oameni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii