Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am venit degeaba!” Teodosie s-a prezentat la Curtea de Apel, în dosarul de la DNA - Instanța a stabilit un nou termen în septembrie (VIDEO)

ro

17 Jun, 2024 09:42 1022 Marime text


Astăzi, 17 iunie 2024, la ora 09.00, la Curtea de Apel Constanța a avut loc primul termen - în faza camerei preliminare – în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru presupusa săvârșire infracțiunii de cumpărare de influență! Tot în acest dosar a fost deferit justiției și Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.

Arhiepiscopul Tomisului s-a prezentat la Curtea de Apel din Constanța, însă ședința s-a încheiat într-un timp relativ scurt. 

Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța amână cauza şi acordă un nou termen de judecată la data de 11.09.2024, ora 09:00, pentru a da posibilitatea părţilor de a lua la cunoştinţă de conţinutul înscrisurilor depuse la dosarul cauzei.

  
După ce a ieșit din Palatul de Justiție, Teodosie Petrescu a fost reținut în declarații, însă a precizat că „nu s-a discutat nimic”

Am venit degeaba!”, a afirmat înaltul prelat.

Dosarul se află în atenția completului de judecată prezidat, potrivit datelor noastre, de Ștefania Pîrlogea, judecător în cadrul Curții de Apel Constanța.



Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Ședința nu va fi publică Arhiepiscopul Tomisului, așteptat luni la Curtea de Apel, în dosarul de la DNA Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii