Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:25 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefii din Parchete, cu banii pe masă Procurorilor constănţeni li se cer sporurile înapoi

ro

24 Nov, 2011 01:00 3307 Marime text

procurori_-_tribunalul_galati.jpgJudecătorii gălăţeni au suspendat procesul în care procurorii constănţeni au fost daţi în judecată de Ministerul Public şi de ANAF, pentru că cele două instituţii reclamante nu au precizat adresele unde pot fi citaţi magistraţii constănţeni.

Printre magistraţii judecaţi la cererea propriilor parchete se numără şi actualul şef delegat al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul Sorin Constantin, dar şi şefii celorlalte parchete constănţene.

Nu mai puţin de 83 de magistraţi constănţeni au fost chemaţi în instanţă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, obiectul dosarului fiind o acţiune în răspundere patrimonială, ceea ce s-ar traduce prin demersul efectuat de un angajator în urma unui prejudiciu suferit din vina salariatului. Surse apropiate cazului spun că ar fi vorba despre mai multe drepturi salariale, constând în diverse sporuri, obţinute de procurori în urmă cu câţiva ani şi pe care acum conducerea unităţilor de parchet le contestă. După cum arătam în ediţiile anterioare, procesul a fost deschis la Tribunalul Constanţa, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca acesta să se judece la Galaţi, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la desfăşurarea acestuia şi la soluţia ce urmează a fi pronunţată. Totuşi, de bine ce a fost înregistrat pe rolul instanţei gălăţene, procesul s-a suspendat. Judecătorii au luat această decizie în baza articolului 155 indice 1 din Codul de procedură civilă, potrivit căruia instanţa poate suspenda judecata „când se constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina părţii reclamante prin neîndeplinirea obligaţiei prevăzute de lege ori stabilite în cursul judecăţii".

Nu le-au dat adresele

Pe data de 7 octombrie 2011, magistraţii Curţii Supreme au decis să admită „cererea de strămutare formulată de petenţii Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care solicită strămutarea judecătorii procesului civil ce formează obiectul dosarului nr. 5444/118/2011 al Tribunalului Constanţa". Astfel, instanţa supremă „strămută judecarea procesului civil ce formează obiectul dosarului nr. 5444/118/2011 al Tribunalului Constanţa, de la această instanţă, la Tribunalul Galaţi. Păstrează actele de procedură îndeplinite". Hotărârea Curţii Supreme a fost fără cale de atac, astfel că dosarul a ajuns la Tribunalul Galaţi, unde a fost înregistrat pe data de 31 octombrie 2011. În cursul săptămânii trecute, judecătorii gălăţeni au decis să menţină „dispoziţiile pronunţate prin Încheiere de şedinţă la data de 11 iulie 2011 de Tribunalul Constanţa - Secţia civilă privind suspendarea judecăţii conform dispoziţiilor art. 155 indice 1 Cpc". Conform informaţiilor oferite de Portalul instanţelor de judecată, la momentul respectiv judecătorii constănţeni suspendaseră procesul „pentru neîndeplinirea de către reclamanţi a obligaţiei de a indica adresele pârâţilor". Cu alte cuvinte, deşi Parchetul General i-a dat în judecată pe procurorii constănţeni, cerându-le sporurile înapoi, nu a precizat adresele unde ar trebui să li se trimită citaţiile pentru proces, astfel că nu se poate îndeplini procedura de citare cu procurorii-pârâţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii