Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful „neîmpăcat" al Vămii Agigea Ce are de împărţit Teşeleanu cu şefii din Bucureşti?

ro

28 Nov, 2011 01:00 3012 Marime text

Teseleanu-IulianTeseleanu1.jpgPe data de 2 noiembrie, încă de la prima înfăţişare stabilită în proces, şeful devenit între timp „neşef" al Vămii Agigea a depus o cerere de renunţare la judecată, pe care judecătorii şi-au însuşit-o potrivit temeiurilor legale

Considerat printre „patronii spirituali" ai controversatei Vămi Agigea, apoi înlăturat şi readus pentru o scurtă perioadă de timp din nou la conducerea vămii, pentru ca apoi să fie îndepărtat iar de cornul abundenţei, renumitul Iulian Teşeleanu, şef cu repetiţie al Biroului Vamal Constanţa, se războieşte în instanţă cu şefii de la Bucureşti. La acest moment, pe rolul Curţii de Apel Constanţa sunt înregistrate nu mai puţin de cinci litigii în care Teşeleanu a dat în judecată Autoritatea Naţională a Vămilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ultimul astfel de proces fiind deschis pe data de 14 noiembrie şi urmând să se judece pe 7 decembrie. În restul proceselor, Teşeleanu fie a pierdut, fie a renunţat la judecată.

Recent, în presă a „răsuflat" informaţia potrivit căreia şeful repus şef la Vama Agigea, Iulian Teşelanu, s-ar fi autosuspendat pentru o perioadă de trei ani, în locul său fiind numit Octavian Lică Parfenie. Funcţia şi atribuţiile lui Teşeleanu ar fi fost preluate de Parfenie după ce numirea sa în funcţie a fost semnată de preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, la mijlocul lunii octombrie. În paralel, însă, se pare că Teşeleanu ducea un adevărat război în instanţă împotriva superiorilor de la Bucureşti. Primul litigiu a fost deschis pe data de 21 aprilie 2011, când Iulian Teşeleanu, reprezentat de Societatea civilă de avocaţi Haşotti şi Asociaţii, a dat în judecată ANAF-ul, Autoritatea Naţională a Vămilor şi pe Viorel Comăniţă, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale a Vămilor. Obiectul dosarului era reprezentat de anularea unui act administrativ, iar la capătul unui proces care a durat câteva luni, judecătorii Curţii de Apel au respins contestaţia lui Teşeleanu, el pierzând procesul. În luna iulie, de altfel, acesta deschisese un nou proces, în care pârâţi erau tot ANAF şi Autoritatea Naţională a Vămilor, însă judecătorii i-au respins cererea de suspendare a executării actului administrativ contestat încă de pe data de 18 august.

Şeful devenit „neşef"

Teseleanu-VamaAgigea.jpgÎn data de 21 septembrie, şeful neîmpăcat al Vămii Agigea i-a dat din nou în judecată pe superiori, deschizând o acţiune împotriva Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Autorităţii Naţionale a Vămilor, însă pe data de 27 octombrie 2011, aceiaşi judecători ai Curţii de Apel au decis să respingă cererea sa de suspendare a executării unui act administrativ emis de autorităţile centrale. Înfrângere după înfrângere, pe data de 21 septembrie 2011, Teşeleanu a intentat un nou proces, tot pentru suspendarea executării unui act administrativ. Totuşi, realizând între timp probabil că duce o luptă zadarnică, pe data de 2 noiembrie, încă de la prima înfăţişare stabilită în proces, şeful devenit între timp „neşef" al Vămii Agigea a depus o cerere de renunţare la judecată, pe care judecătorii şi-au însuşit-o potrivit temeiurilor legale. Foarte interesant, la nici două săptămâni de când a renunţat la procesul intentat celor două autorităţi, Teşeleanu a deschis unul nou, înregistrat pe data de 14 noiembrie la Curtea de Apel Constanţa, sub numărul de 1274/36/2011. În noul litigiu, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt din nou pârâtele din cauză, iar Iulian Teşeleanu este reclamantul. Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ suspendare executare act administrativ", cazul intrând în atenţia completului C4 Fond al Curţii de Apel Constanţa. Prima înfăţişare urmează să se desfăşoare pe data de 7 decembrie. Între timp, aşa cum am menţionat anterior, conducerea Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea a fost preluată de Octavian Lică Parfenie, în calitate de şef al biroului, şi de Ovidiu Ion Tatu, în calitate de adjunct al mult-râvnitei Vămi Agigea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii