Semnal de alarmă pe şosele! „Salvaţi-ne vieţile!“, petiţie online. Ce doresc iniţiatorii
Semnal de alarmă pe şosele!: „Salvaţi-ne vieţile!“, petiţie online. Ce doresc iniţiatorii
09 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
5691
Marime text
Şoselele din România devin tot mai nesigure, de la an la an, având în vedere că accidentele rutiere soldate cu victime se înmulţesc. Nici Constanţa nu face excepţie de la regulă! Neatenţia şi graba fac victime zilnic. Statisticile pentru 2015 privind securitatea rutieră, publicate de Comisia Europeana (CE), arată că România şi Bulgaria sunt ţările cu cel mai mare număr de decese rutiere, aproape dublu faţă de media înregistrată la nivelul Uniunii Europene (UE).
Anul trecut, România a raportat o rată de 95 de persoane decedate în accidente rutiere la fiecare milion de locuitori, mult mai mare faţă de media de 51,5 decese înregistrată la nivelul UE. Această rată din România a crescut în 2015 faţă de 2014, când a fost de 91 de persoane decedate/un milion de locuitori, şi a scăzut comparativ cu anul 2010, când era de 117.
În acest sens, oamenii sunt disperaţi şi fac apel la petiţii pentru a se „rezolva” cumva statistica aceasta îngrijorătoare. Una dintre ele este „Salvaţi-ne vieţile! Montaţi separatoare pe drumurile din ţară!“ . Petiţia a adunat deja sute de semnături, iar oamenii din Constanţa se află pe locul patru în topul celor care au semnat.
Iniţiatorii cer autorităţilor montarea de separatoare pe şoselele din România.
„Salvaţi-ne vieţile! Puneţi separatoare între noi şi cei care încalcă legea! Nu mai vrem să fim victimele inconştienţei şi ale nepăsării! Câţi oameni mai trebuie să moară în România pentru ca autorităţile să treacă la măsuri concrete? Îndreptaţi banii către prevenţie, cât nu e prea târziu! O campanie care militează pentru montarea separatoarelor pe drumurile naţionale şi judeţene! Semnează şi TU dacă îţi pasă!“, spun iniţiatorii petiţiei.
„E cumplit ce se întâmplă zilnic pe aceste drumuri“
Bineînţeles că argumentele nu au ezitat să apară din partea celor care au semnat. Redăm câteva dintre acestea, cu precizarea că ortografia şi punctuaţia aparţin celor care au postat.- „Dacă ar fi fost separatoare înalte, aşa cum sunt pe DN1, sau măcar ca pe autostrăzi, ar fi fost mult mai bine. Măcar aşa limităm «inteligenţii» care întorc pe linie continuă.“
- „Poate aude cine trebuie, poate mai avem o şansă la viaţă. Dacă nu noi... atunci cine?“
- „Viaţa e de nepreţuit... un semnal de alarmă e bine-venit.“
- „Eu de ani buni zic că pe şoselele patriei circulă o groază de inconştienţi (analfabeţi, drogaţi, beţivi, bolnavi, bezmetici). Nu mă tem de reacţiile mele, ci de ale lor.“
- „Din punctul meu de vedere, ar trebui regândită toată infrastructura rutieră. Asta trebuie să fie proiectul de ansamblu. Până acolo, haideţi să încercăm să schimbăm ce avem, fie el bun sau rău.“
- „Au nevoie de petiţie ca să-şi facă datoria???“
- „Pentru că o persoană din familie a murit astfel, lăsând doi copii în urmă.“
- „E cumplit ce se întâmplă zilnic pe aceste drumuri şi... inadmisibil. De ce lăsăm timpul să treacă, oameni buni? Ar putea fi într-una din maşinile alea fraţii, prietenii, copii noştri... noi.“
- „Pentru a nu te mai întâlni cu tot felul de «jmecheri» pe sensul tău, în curbe.“
- „Trebuie să luptăm pentru... viaţă! Când oare vom înţelege toţi oamenii că viaţa este cea mai mare avuţie a oamenilor? Vreau să fiu bogat, fiindcă viaţa este cea mai mare bogăţie a noastră, şi să trăiesc frumos viaţa pe drumurile publice, la adăpost de orice posibile cauze de accidente! Vreau separatoare pe drumurile publice, vreau să fiu protejat în călătoria mea spre muncă, spre casă, în vacanţe sau în vizite la rude, prieteni sau colegi de toţi inconştienţii şi nesăbuiţii şoferi care urcă beţi la volan sau conduc teribilist, fără nici cea mai mică intenţie de a respecta regulile de circulaţie! Vreau să... trăiesc! Vrem să trăim! Vrem să iubim... VIAŢA! Cu... TOŢII pentru separatoare în trafic!“
- „Câţi oameni nevinovaţi mai trebuie să moară?! Avem bani pentru borduri, palmieri... toate prostiile, dar pentru vieţile şi siguranţa oamenilor NU...“
- „Politica rutieră este pentru mine la fel de importantă ca cea pentru sănătate şi educaţie. Deci trebuie să fie făcute cu responsabilitate.“
- „Sunt necesare, la fel cum sunt necesare şi benzile rezonatoare, transversale, pentru reducerea vitezei în zonele cu risc de accidente. Bani sunt, CNADNR este cel mai mare aspirator de bani: roviniete, accize, taxe, buget! Avem gropi, denivelări mari, drumuri proaste.“
- „Am semnat pentru că sunt conducător auto, sunt mamă şi vreau să fiu în siguranţă chiar şi atunci când merg cu copilul meu la mall. Am avut două accidente şi niciunul nu a fost din vina mea. Responsabilitatea trebuie conştientizată în zilele noastre. Dacă e greu pentru unii din noi, atunci să o impunem sau să ne ajutăm.“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii