Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:02 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senol Zevri răspunde online nedumeririlor cititorilor

ro

27 Oct, 2010 02:27 1485 Marime text
Senol_Zevri_02.jpgJoi, începând cu ora 10.00, va avea loc interviul online în cadrul căruia invitat va fi directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Senol Zevri.

Acesta va răspunde interactiv, timp de o oră, întrebărilor venite de la cititori. O parte dintre curiozităţile apărute până cum sunt rezumate în întrebările ce urmează: La aproape un an şi jumătate de la preluarea mandatul de director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cum arată bilanţul reuşitelor şi eşecurilor la conducere APM?

Înainte să ajungeţi la APM au fost avizate proiecte cu multe semne de întrebare. Ne referim aici la hoteluri şi blocuri construite pe spaţiu verde şi aşa mai departe. Câte dintre avizele date de predecesorii dvs. au putut fi îndreptate? Câte dosare aţi respins din motive de încălcare a legii şi în câte cazuri aţi fost nevoit să daţi „verde" chiar dacă existau suspiciuni evidente? Pe bulevardul Tomis s-au ridicat trei proiecte imobiliare pe spaţiul verde. Deja s-a construit acolo. Este spaţiu verde, chiar dacă, oficial, destinaţia i-a fost schimbată. Ecologist convins şi conştient de nevoia acută de primenire a valorilor societăţii, aţi condus un proiect PHARE în valoare de 100.000 euro, cu participare internaţională (Olanda şi Bulgaria) în domeniul managementului integrat al zonei costiere şi aţi coordonat două campanii publice la nivel naţional şi local în domeniul mediului şi al apărării drepturilor cetăţeneşti, în cadrul Organizaţiei Non-guvernamentale Ecologiste Mare Nostrum. Cum apreciaţi din postura de astăzi, activitatea derulată de ONG-urile de mediu? Pe vremea când eraţi voluntar activ, apoi în opoziţie, în calitate de membru al PD, vă declaraţi un adversar al actualei administraţii constăţene un luptător în raport cu „ctitoriile" echipei Mazăre-Constantinescu. Vă mai amintiţi episodul 2001 - 2002, proiectul Aqualand, la acea vreme, Aqua Magic acum, construit fără autorizaţie, iar acordul de mediu a fost dat cu o zi înainte de darea în funcţiune a acestui obiectiv? Sau lupta pe care aţi dus-o împotriva construirii unei benzinării în parcul Boema, la interzicerea incineratorului de deşeuri medicale de pe Badea Cârţan, când aţi sesizat ilegalitatea construcţiilor din cartierul consilierilor şi a mall-ului din Parcul Tăbăcăriei. Ce aţi întreprins de la numirea în funcţia de director executiv al APM pentru a bloca genul acestea de „interese de clan" ale celor care conduc oraşul şi judeţul aşa cum susţineaţi în trecut? Ce l-a schimbat pe şeful APM Senol Zevri în ultimul an şi jumătate în comparaţie cu politicianul Zevri aflat în opoziţie pe plan local? Presa a semnalat mai multe cazuri în care „băieţi deştepţi" şi-au împărţit judeţul în bucăţi. Poliţişti, procurori, oficiali, primari şi oameni de afaceri care au devenit vecini în locuri unde piciorul omului de rând nu ajunge. Cum au construit acele persoane case de vacanţă în locuri ferite de ochii lumii? Putem aborda dacă vreţi ca studiu de caz cartierul rezidenţial care s-a ridicat în localitatea Seimeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii