Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sezonul de păşunat, deschis oficial Mii de oaspeţi au petrecut la serbarea comunei Valu lui Traian (galerie foto)

ro

16 May, 2011 00:21 2524 Marime text
cap_5.jpg Oaspete de seamă la petrecerea câmpenească a fost prefectul Claudiu Palaz. Primarul Florin Mitroi a anunţat, cu acest prilej, demararea a două investiţii importante: asfaltarea a 40 de kilometri de străzi şi tronsonul II de canalizare

Locuitorii comunei Valu lui Traian s-au strâns ieri cu mic, cu mare, pe dealul de la Valea Seacă, la serbarea câmpenească pe care administraţia locală o organizează în fiecare an cu prilejul deschiderii sezonului de păşunat. Câteva mii de persoane au petrecut ieri la serbarea comunei.

Pregătirile pentru marea serbare au început dimineaţă, când participanţii au instalat standurile de prezentare şi au fost aduşi, pentru a fi puşi pe grătar, cei 20.000 de mici pe care Primăria şi Consiliul Local Valu lui Traian i-au oferit oaspeţilor. A fost şi vin şi bere din belşug pentru toţi participanţii, dar şi muzică, voie bună şi, foarte important, o zi frumoasă de primăvară.

Oaspetele de seamă la serbarea câmpenească de la Valu lui Traian, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a fost alături de primarul Florin Mitroi la ceremonia de deschidere a evenimentului. Cu acest prilej, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că primarul comunei Valu lui Traian îi este mai mult decât un colaborator, fiindu-i prieten. Claudiu Palaz le-a transmis locuitorilor din Valu lui Traian că se pot baza în continuare pe buna colaborare a comunei cu Prefectura.

valu_lui_traian.jpgAsfalt, inclusiv în zona C

Primarul Florin Mitroi a declarat că acesta a fost primul eveniment la care participă după 11 luni de la trecerea în nefiinţă a soţiei sale. Edilul le-a spus locuitorilor comunei că va continua proiectele aflate în derulare, dar şi că va începe unele noi. Asfaltarea a 40 de kilometri de străzi interioare şi înfiinţarea tronsonului II de canalizare sunt două dintre investiţiile pe care autoritatea locală condusă de Florin Mitroi le va demara în viitorul apropiat. Cu cei 40 de kilometri de asfalt, comuna Valu lui Traian va fi asfaltată în întregime, inclusiv străzile pietruite din zona C. Cât despre canalizare, tronsonul II ce se va realiza începe de la intrarea în Valu lui Traian dinspre Valea Seacă şi va duce până pe strada Complexului. În plus, în două săptămâni vor fi date în folosinţă şi locuinţele ANL. Primarul Mitroi le-a spus celor prezenţi la eveniment că va candida pentru un nou mandat, aceasta fiind dorinţa locuitorilor comunei.

În deschiderea manifestării a avut loc şi un ceremonial religios, oficiat de preoţii din comună. Peste două săptămâni, primarul va organiza o excursie la mănăstire, locuitorii interesaţi să meargă urmând să se hotărască asupra lăcaşului de cult pe care doresc să-l viziteze.

Responsabili cu buna dispoziţie a invitaţilor la petrecerea câmpenească au fost formaţiile Izvor, Gramoşte (muzică armânească), Nemuritorii şi soliştii Mariana Edulescu, Mariana Culda, Aurel Sava, Liliana Mitrana, Aidân (muzică turcească) şi alte nume sonore ale muzicii populare dobrogene. De asemenea, participanţii au putut vizita expoziţia de păsări şi animale de rasă, care a avut şi anul acesta exponate interesante, pe care le puteţi vizualiza în ediţia online a ziarului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • josh 16 May, 2011 13:26 eu nu am fost, doar nu sunt dereglat la cap au pus galeata portocalie si steaguri portocalii ne-am saturat de ei ca de mere acre ne-au adus la sapa de lemn dupa ce ca aveam o viata nenorocita si mizerabila inainte ei ne-o fac si mai mizerabila si nenorocita decat o avem , vor sa ne ia si pielea de pe os oricum la anu au puso nici draQ nu-i mai voteaza poate doar romii din localitate , astia au crescut tva la tot , si ne baga in mormant pana la urma adio vitor ei nu au fost niciodata in criza doar noi stim cum este