Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Site-ul Ministerului de Interne, niciodata actualizat

ro

09 Sep, 2004 00:00 729 Marime text

Lipsa de comunicare

Problema reala a Ministerului de Interne nu o constituie nici banii, nici personalul, ci lipsa de comunicare * Pe site-ul ministerului, ca de altfel peste tot in interiorul structurilor sale, nu gasesti nici un fel de informatie * Singurele comunicate de presa se refera la vizitele incognito ale ministrului Saniuta la ghiseele de Evidenta Populatiei

Ministerul nostru de Interne, asa cum este el, bun sau rau, categoric nici nu prea isi da silinta. Pe langa problemele de buget, de personal, de cadre, de uniforma, de echipamente s.a.m.d., are o grava problema de comunicare. Atat cu cetateanul de la ghiseu, cat mai ales cu presa. Cum sa-l mai acuzi pe seful de post din cine stie ce comuna ca este total opac in fata presei, iar ofiterul de serviciu isi ascunde comandantul dupa firul telefonului, cand nici macar pe site-ul oficial al ministerului nu gasesti absolut nici o informatie? Bunaoara, ieri dimineata, pe site-ul ?????????????? www.mai.gov.ro, in vreme ce celelalte site-uri sunt actualizate la zi (iar personalul isi da silinta inclusiv duminica), comunicatele de presa dateaza din data de 3 septembrie. Mai precis, e vorba de unul singur, in care se vorbeste despre lansarea proiectului de infiintare a unitatii Europol in Romania si care, in afara de costul proiectului, nu aduce nici un fel de date. Celelalte comunicate dateaza, in ordine descrescatoare, din data de 30 august, toate avand acelasi continut sec si povestind mai ales despre vizitele incognito ale ministrului Marian Saniuta, in principal, la ghiseele de Evidenta Populatiei. Nicaieri, nici un buletin de presa relativ mai amplu, din care sa afli despre adevaratele probleme cu care se confrunta ministerul si oamenii lui, ce actiuni au desfasurat structurile din subordine in ultimele 24 de ore. Informatii care sa apara la interval de cateva ore sunt deja un vis. Singurul buletin de presa care apare zilnic, dar nu pe site-ul ministerului, ci pe cel al Guvernului, se intituleaza sec "Activitatile desfasurate de structurile MAI in ultimele 24 de ore" si se refera strict la Bucuresti.

Militia chiar a disparut?

Nicaieri nu se precizeaza nimic cu referire la unitatile din teritoriu, pentru care se pare ca atitudinea este: "pentru asta exista IPJ-urile". Adica de ce sa ne mai batem capul noi, astia de la varf, cand ii putem pune pe cei din subordine sa munceasca? Daca iei la puricat fiecare Arma in parte, rezultatul este zero absolut. Indiferent ca accesezi Jandarmeria, Politia de Frontiera sau IGP-ul, singura informatie pe care o gasesti este cadrul legal, cuprinzand o scurta enumerare a principalelor acte normative care le reglementeaza activitatea si multe poze. Cu pompieri, cu jandarmi, cu Arhivele Nationale, dar nici o informatie recenta. Suntem de acord ca un politist de frontiera fotografiat cu pestele in mana spune suficiente despre activitatea Armei, dar parca ne-am dori ca macar poza aia sa mai fie schimbata din cand in cand. Oficiul National pentru refugiati citeaza, cuvant cu cuvant, din textul legii, atributiile acestuia: "primeste, inregistreaza si solutioneaza cererile de acordare a statutului de refugiati". Nicaieri nu se precizeaza, insa, cate asemenea cereri au fost solutionate in ultima luna, in ultimul an sau macar daca avem refugiati. Abia in momentul in care se intampla ceva extrem de grav, de obicei dupa ce presa a scris zile la rand despre un incident in care este implicat cineva din MAI, se ia o atitudine oficiala. Teama care domina personalul intregului Minister de Interne atunci cand e vorba de a afirma deschis ceva, si care denota ca nimic din mentalitatea militianului nu s-a schimbat, ar trebui sa traga un semnal de alarma. Se pare ca bine a grait cine spunea ca adevarata problema a Ministerului de Interne nu o constituie nici banii, nici lipsa de personal, ci mentalitatea care nu se lasa schimbata.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii