Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sosele constantene „rupte" de bolizi cu aproape 200 km la ora

ro

16 Sep, 2009 02:05 1551 Marime text

La lăsarea nopţii, şoselele constănţene se transformă în piste de raliu pentru tinerii dornici de senzaţii tari. Motoare turate la maxim, maşini scumpe conduse de băieţi de bani gata, drift-uri periculoase sau liniuţe pe bani - totul pentru adrenalină. În ciuda eforturilor depuse de poliţiştii Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Constanţa, de multe ori chiar pentru a le salva viaţa tinerilor inconştienţi, exemple concrete au loc cu o periodicitate alarmantă pe şoselele oraşului. Chiar în urmă cu câteva zile, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe timpul nopţii, în perioada 2 - 15 septembrie, de SPR Constanţa, poliţiştii au fost martorii unor curse fulgerătoare.

Pe 10 septembrie, în jur de ora 2.00, pe drumul naţional DN 39, în Agigea, Gabor Aurelian Ciornodolea, în vârstă de 20 de ani, din Constanţa, gonea cu dublul vitezei legale la volanul unui BMW înmatriculat cu plăcuţe false CT 27 CCA. 24 de ore mai târziu, pe drumul naţional DN2A, în afara localităţii constănţene Ovidiu, Elvis Zmeu, în vârstă de 19 ani, din Constanţa, „zbura" la volanul unui Audi înmatriculat CT 18 GHE, cu 155 km/h - mai mult de triplul vitezei legale. Bolidul a fost înregistrat de aparatul radar în jurul orei 2.30. Când a fost tras pe dreapta, poliţiştilor nu le-a fost de mirare că tânărul nici măcar nu avea permis, unde mai pui că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Etilotestul Drager i-a înregistrat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi au avut noroc şi s-au ales doar cu dosare penale, însă mai grav este pentru cei care îşi pierd viaţa în urma dorinţei de a epata.

Poliţiştii de la Rutieră spun că se luptă dintotdeauna cu şoferii care au impresia că stăpânesc şoselele constănţene. Cea mai recentă încercare de a-i tempera pe vitezomani şi teribilişti s-a concretizat în activitatea întreprinsă în intervalul menţionat anterior, la care au participat 16 agenţi de circulaţie, patru echipaje radar şi patru echipaje la oprire. Oamenii legii au reţinut 60 de permise pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii