Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șpagă la universitate Percheziții în mai multe județe printre care și Constanța! Polițiști și jandarmi, aduși la audieri

ro

04 Jul, 2024 16:01 434 Marime text
Foto: facebook/DGAÎn ziua de 4 iulie 2024, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Brașov, împreună cu colegi din cadrul structurilor DGA din alte 9 județe și Structura centrală, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară/vehicule/corporale, la locații de pe raza municipiului București și a 10 județe (Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu susținerea unor examene universitare/examene de licență la o universitate privată din municipiul Brașov.
 
Potrivit DGA, de asemenea, au fost puse în executare mandate de aducere emise față de 15 persoane, dintre care 8 agenți de poliție și un subofițer jandarm, pentru audieri la sediul unității de parchet.
 

„În fapt, în urma actelor de urmărire penală a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 - 2024, mai mulți studenți ai unității de învățământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani și bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență.
 
În cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență“ - au mai precizat reprezentanții DGA.

 
În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Serviciilor Județene Anticorupție Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Structura centrală, precum și a Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov și Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.
 

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“ - au mai menționat reprezentanții DGA.

Citește și: 

10 percheziții domiciliare la persoane suspectate că ar fi deținut, fără drept, arme și muniții (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii