Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 10 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Știri Constanța azi Mașină de pompieri în flăcări în localitatea Culmea! Unul dintre pompieri, rănit în incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

09 Jul, 2024 11:18 4494 Marime text
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină astăzi în localitatea Culmea, județul Constanța.

Potrivit ISU Constanța un incendiu a izbucnit la un autovehicul și s-a extins la miriște.

Incendiul a fost localizat în localitatea Culmea, zona Ferma lui Ilie.

La fața locului intervine Detașamentul Medgidia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și Punctul Temporar de Stingere Ovidiu. 

UPDATE: 

Una dintre autospecialele de stingere sosită la locul incendiului a fost mistuită de flăcări. 

Potrivit martorilor, la scurt timp după ce au ajuns salvatorii la locul incendiului autospeciala a fost cuprinsă de flăcări și a ars ca o torță. 

Unul dintre pompieri a fost rănit în incendiu și a fost transportat la spital cu arsuri și intoxicat cu fum. 

Martorii susțin că autospeciala mistuită de flăcări intrase în dotarea ISu de doar câteva săptămâni. 

UPDATE. 2

Reprezentanții ISU Constanța au confirmat faptul că o autospecială de stingere cu apă și spumă a ars în incendiu din localitatea Culmea, județul Constanța. 

„Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu de autoturism în localitatea Culmea care s-a extins la vegetația uscată.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă.

Flăcările s-au extins la vegetatia uscata(miriște)din vecinătate, însă colegii mei intervin cu eficiență pentru limitarea propagării incendiului și stingerea acestuia în cel mai scurt timp. 

Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcției vântului a făcut ca flăcările să afecteze și una dintre autospeciale alocate la caz. 

Un singur coleg a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat conștient la spitalul județean pentru învestigatii medicale amanuntite.

 La acest moment pompierii intervin cu 3 autospeciale de stingere și pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafață  de aprox 50 ha“ - a precizta Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța. 

UPDATE: 3 ora 14.00

Incendiul a fost lichidat. Au ars autoturismul în totalitate si 220 ha miriste.
Citește și: 

UPDATE. Incendiu în Tulcea, în aproprierea unei păduri de conifere! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii