Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost găsit!

ro

05 Aug, 2024 19:42 1195 Marime text
 Un bărbat a evadat din Penitenciarul Poarta Albă, azi, 05 august 2024. 

Deținutul a fost identificat și recuperat în urma cu câteva minute. Potrivit primelor informații, acesta se afla în stațiunea Neptun din județul Constanța. 
 

A plecat în învoire din penitenciar dar ... a uitat să se mai întoarcă.

Colegii noștri de la Poliția Municipiului Mangalia i-au amintit însă, în această seară, când l-au depistat în stațiunea Neptun.

Vorbim despre bărbatul care, aflat în executarea unei pedepse cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a primit o învoire de 24 de ore, urmând ca astăzi să se prezinte la penitenciar.

Nu a mai făcut acest lucru, astfel că polițiștii au răscolit județul Constanța în căutarea lui.

Felicitări pentru o misiune îndeplinită cu succes!- a transmis IPJ Constanța. 


Iată ce spun reprezentanții Penitenciarului 

Vă comunicăm faptul că deținutul IVĂNCESCU Gheorghe, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 5 Ani, 7 luni pentru ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere(335 NCP)” a fost capturat în cursul zilei de azi, 05.08.2024, în jurul orei 19:30, de către un echipaj mixt format din polițiști și jandarmi, pe raza stațiunii Olimp, județul Constanța,în timp ce se plimba în proximitatea căii ferate. Acesta va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar. În legătură cu fapta săvârșită, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a deschis dosar penal.

De asemenea, în ceea ce privește persoana condamnată, se va declanșa procedura disciplinară prin sesizarea comisiei de disciplină și schimbarea regimului de executare a pedepsei privative de liberate în regim maximă siguranță cu risc pentru siguranța penitenciarului.

Reiterăm faptul că fapta săvârșită se pedepsește, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani . Conducerea Penitenciarului Constanța-Poarta Albă mulțumește pentru sprijin Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Gărzii de Coastă Constanța, reprezentanților mass-media, precum și cetățenilor care au oferit informații ce au condus la capturarea deținutului.- a transmis comisar șef de poliție penitenciară Petrică BĂNUȚĂ, Director Penitenciarul Constanța-Poarta Albă





Amintim că, la data de 5 august a.c., în jurul orei 14.00, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat, de către Penitenciarul Poarta Albă, cu privire la faptul că o persoană aflată în executarea pedepsei nu ar fi revenit din permisiunea ieșirii din penitenciar, care i-ar fi fost acordată în perioada 4 august a.c., ora 12.00 – 5 august a.c., ora 12.00. 
Imagini de la razii, foto- ZIUA de Constanța
Bărbatul se numește IVĂNCESCU GHEORGHE, are 33 de ani și executa în regim semideschis o pedeapsă de 5 ani și 7 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acest context, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri specifice pentru căutarea și depistarea persoanei în cauză.

Cetățenii sunt rugați ca, în cazul în care observă această persoană, să apeleze numărul de urgență 112.


Citește și: 

Alertă la Penitenciarul Poarta Albă! Un deținut a evadat! Sunați la 112 dacă îl vedeți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii