Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Prinși de jandarmi în timp ce braconau cu „parașuta” în Canalul Dunăre-Marea Neagră

ro

14 Oct, 2024 13:26 241 Marime text

Sursa foto: Jandarmeria Constanța




Duminică, 13.10.2024, în jurul orei 15:30, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, aflați într-o misiune de patrulare de rutină în orașul Medgidia, au observat doi bărbați care pescuiau în Canalul Dunăre-Marea Neagră cu o plasă monofilament atașată la o undiță.
 
Cei doi bărbați au fost legitimați și controlați de către jandarmi și s-a descoperit cu această ocazie că nu posedau nici permis de pescuit pentru zona respectivă. Cei doi braconieri au fost sancționați conform legii, jandarmii întocmind acte de constatare a ilegalității.
 

„Precizăm că, în conformitate cu noile prevederi ale Legii 176/2024 privind pescuitul şi protecția resursei acvatice vii, orice activitate de ”deținere, utilizare sau/ și comercializare” a plaselor de tip ”monofilament” este considerată infracțiune”, reamintesc jandarmii.

 
Uneltele folosite au fost reținute în vederea confiscării, urmând a fi trimise, împreună cu actele de constatare către organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.
 
De asemenea, peștele capturat de către cei doi braconieri a fost eliberat în mediul lor natural.
 
 
Citește și
ARBDD Acțiuni anti-braconaj pe Lacul Razim, județul Tulcea. Ce au depistat inspectorii?(VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii